math

posted by .

a lab assistant wants to make 5 liters of 27.8% acid solutions. if solutions of 50% and 13% are in stock, how many liters of each must be mixed to prepare the solution?

  • math -

    just work with the amount of acid in each part. If there's x L of 50% acid,

    .50x + .13(5-x) = .278(5)
    x=2

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Algebra 2

    a chemistry lab assistant wants to prepare 10 liters of 48% acid solution. in stock he has 80% and 40% acid solutions. how many liters of each in stock solution should he mix to prepare a 10-liter mixture?
  2. Math

    A chemistry teacher needs 2.5 liters of a sulfuric acid solution that is 20% sulfuric acid and 80% water . He has 2 liters of a 15% sulfuric acid solutionleft over from earlier laboratory exercises. He also has 44 liters of a 50% solution. …
  3. Math help please

    A lab assistant wants to make five liters acid solution. If solutions of 40% and 18% are in stock, how many liters of each must be mixedto prepare the solution Amount in liters: 40%: 18%:
  4. math help

    A lab assistant wants to make FIVE LITERS of 31.2% acid solution. If solutions of 40% and 18% are in stock, how many liters of each must be mixed to prepare the solution. i don't even know what equation to use or anything, please help …
  5. Math

    I need help atleast an equation to get started please A lab assisstant wants to make five liters of 27.8% acid solution. If solutions of 50% and 13% are in stock, how many liters of each must be mixed to prepare the solution.
  6. algebra

    An industrial chemist will mix two acid solutions. One is 37% solution and the other is a 27% solution. How many liters of each should be mixed to get 50 liters of a 36% acid solution?
  7. algebra

    A lab assistant wants to make 5 liters of 27.2% acid solution. If solutions of 30% and 16% are in stock, how many liters of each must be mixed to prepare the solution?
  8. algebra

    A chemistry lab wants to prepare 300 liters of 25% acid solution. In stock he has 20% and 35% acid solutions. How many liters of each in stock mixture should he mix tp prepare a 300-liter mixture?
  9. Algebra 2

    One hundred liters of a 57.84% acid solution is obtained by mixing a 75% solution with a 42% solution. How many liters of each must be used to obtain the desired mixture?
  10. Algebra 2

    One hundred liters of a 57.84% acid solution is obtained by mixing a 75% solution with a 42% solution. How many liters of each must be used to obtain the desired mixture?

More Similar Questions