Criminal precedure

posted by .

Question 11 of 20
5.0 Points
Under the Fourth Amendment, which of the following is NOT a valid purpose for setting up a roadblock?

A. Immigration law enforcement

B. Detecting drunk drivers

C. Checking for drivers licenses and registration

D. Drug detection Reset Selection

Question 12 of 20
5.0 Points
A stop by a police officer for no reason or without any justification is:

A. not a stop.

B. unusual.

C. legal.

D. illegal. Reset Selection

Question 13 of 20
5.0 Points
An exception to the usual rule requiring individualized suspicion before stopping a vehicle is for certain types of:

A. checkpoints.

B. motor homes.

C. high-speed pursuits.

D. high-performance motor vehicles. Reset Selection

Question 14 of 20
5.0 Points
Which of the following is NOT a constitutionally valid type of roadblock?

A. General law enforcement

B. Drunk driving

C. Illegal aliens

D. Driver’s license check Reset Selection

Question 15 of 20
5.0 Points
During valid traffic stops, officers must always:

A. inform the person that they are free to go before attempting to get consent to search the vehicle.

B. get a written consent to search, as oral consents are not valid.

C. inform the person of his or her Fourth Amendment right before getting a consent to search.

D. reasonably limit the duration of the stop. Reset Selection

Question 16 of 20
5.0 Points
A vehicle stop is a Fourth Amendment:

A. seizure of persons and property.

B. search of property.

C. search of a person.

D. seizure equivalent to an arrest. Reset Selection

Question 17 of 20
5.0 Points
The minimum requirement for a vehicle stop, with regard to a particular vehicle or driver, is:

A. probable cause.

B. a warrant.

C. reasonable suspicion.

D. clear and convincing evidence. Reset Selection

Question 18 of 20
5.0 Points
The minimum requirement for an officer to arrest the passengers of a car along with the driver is:

A. probable cause.

B. a warrant.

C. reasonable suspicion.

D. clear and convincing evidence. Reset Selection

Question 19 of 20
5.0 Points
An officer makes a valid traffic stop and issues a valid ticket (citation). The officer has no intention of making an arrest or taking the person into custody. Without consent or probable cause, the officer searches the vehicle. Under the Fourth Amendment, this search is:

A. a lawful version of a search incident to a lawful arrest.

B. invalid because vehicle searches require warrants.

C. invalid because there is no probable cause or consent.

D. valid because there is a risk to officer safety. Reset Selection

Question 20 of 20
5.0 Points
The police may search a container located in a car without a search warrant even though they lack probable cause to search the car as a whole and only have probable cause to believe that:

A. the container itself contains contraband or evidence.

B. the car itself contains contraband or evidence.

C. the trunk itself contains contraband or evidence.

D. the driver contains contraband or evidence.

  • Criminal precedure -

    Why did you post these questions?

    If you want a career in law enforcement, I should hope you'd learned enough in this class to answer them yourself.

  • Criminal precedure -

    Yea i am i m just really struggling on this test and can use some ones help?

  • Criminal precedure -

    I don't see that you've asked for help. You've asked for answers.

    After you've read your text material three times and taken notes, please post your answers. Then we'll try to help you by checking your answers and explaining one or two that are still confusing you.

  • Criminal precedure -

    y answers
    1.a
    2a

    3.d
    4.d
    5.a
    6.a
    7.b
    8.b
    9.c
    10.b
    11.c
    12.a
    13.d
    14.b
    15.c
    16.c
    17.c
    18.a
    19.b
    20.b

  • Criminal precedure -

    I agree with three of your answers -- 11, 17, and 18.

    Check your text materials again.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. criminal justice

    Evaluate how television shows and movies of fictional police influence public attitudes about law enforcement in the United States. Address whether the majority of portrayals of law enforcement are positive or negative, decide if you …
  2. Criminal law

    i'm needing help under standing the assignment please help. Describe the purposes of criminal law.Describe the two main functions of criminal law.Describe the written sources of American criminal law and their purposes.Describe how …
  3. social studies

    between 1962 and 1967 the supreme court reviewed and decided on four court cases involving law enforcement officers and persons accused of criminal acts. what were the four cases and have the decisions affected law enforcement today?
  4. math

    Determine if the argument is valid or invalid. Give a reason to justify answer. If it is cold, then you need a coat. You do not need a coat. It is not cold. (Points : 2) Valid by the law of detachment Valid by the law of contraposition …
  5. criminal law

    The __________ Amendment gives a defendant the right to remain silent. (Points: 5) Sixth Fourth Fifth Third it think its "Fifth"
  6. crim procedure

    Which of the following rights is dependent upon whether formal charges have been filed or a criminal prosecution has begun?
  7. LAW

    1. Which of the following is a relevant constitutional amendment in criminal procedure?
  8. Criminal Procedure

    Which of the following is a relevant constitutional amendment in criminal procedure?
  9. Civics

    Which of the following groups may be legally restricted from exercising rights generally protected by the Second Amendment?
  10. Civics (Reed)(Check)

    1. What information is being presented in the Second, Third, and Fourth Amendments?

More Similar Questions