chemistry

posted by .

For a particular redox reaction NO is oxidized to NO3^– and Cu^2+ is reduced to Cu. Complete and balance the equation for this reaction in basic solution:

NO + Cu^2+ --> NO3^- + Cu^+


help. thanks.

  • chemistry -

    NO + OH^- + 3Cu(OH)2 ==> 3CuOH + NO3^- + 2H2O

  • chemistry -

    4OH- + NO + 3Cu2+ ----> NO3- + 3Cu+ + 2H2O

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Chemistry Redox Reaction

    Balance the equation as a redox reaction in acidic solution. Cu(s)+NO3^-1(aq)-->Cu^2+(aq)+NO(g)
  2. chemistry

    In a particular redox reaction, Cr is oxidized to CrO42– and Cu2 is reduced to Cu . Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution. Phases are optional. Cr + Cu2+ = CrO42- + Cu+
  3. Chemsitry

    For a particular redox reaction NO2– is oxidized to NO3– and Cu2 is reduced to Cu . Complete and balance the equation for this reaction in basic solution. Phases are optional.
  4. Chemistry

    For a particular redox reaction NO2– is oxidized to NO3– and Cu2 is reduced to Cu . Complete and balance the equation for this reaction in basic solution. Phases are optional.
  5. Chemistry

    Complete and balance the equation for this reaction in basic solution?
  6. Chemistry

    For a particular redox reaction NO is oxidized to NO3^- and Cu^2+ is reduced to Cu^+ . Complete and balance the equation for this reaction in basic solution. We are given this as a guide to start NO + Cu^2+ --> NO3^- + Cu^+ I started …
  7. Chemistry

    In a particular redox reaction, MnO2 is oxidized to MnO4– and Cu2 is reduced to Cu . Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution. Phases are optional. MnO2 + Cu^2+ ---> MnO4^- + Cu^+
  8. Chemistry

    in a particular redox reaction, MnO2 is oxidized to MnO4– and fe3+ is reduced to fe2+. Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution. Phases are optional.
  9. Chemistry 2

    In a particular redox reaction, MnO2 is oxidized to MnO4– and Ag is reduced to Ag. Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution. Phases are optional.
  10. Chemistry

    in a particular redox reaction, Cr is oxidized to CrO42- and Ag+ is reduced to Ag. Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution.

More Similar Questions