psych

posted by .

1.21
(1 pts.) William is acutely retarded and requires intense care. His IQ has been measured at approximately 15. What term would be used to classify William's level of retardation?

A) mild
B) moderate
C) severe
D) profound

# 1.22
(1 pts.) Shannon has been diagnosed with moderate mental retardation but attends most of her classes in a regular classroom in the central school in her district. This educational philosophy is best known as

A) mainstreaming.
B) ingratiation.
C) integration.
D) enclosure.

# 1.23
(1 pts.) Many children who are afflicted with autistic disorder insist upon a daily routine that is

A) flexible.
B) extremely rigid.
C) adaptable.
D) unstructured.

# 1.24
(1 pts.) Joshua has a specific developmental disorder that is characterized by the fact that words and letters get reversed when he is reading; for example the letter "b" looks like "d" and the word "frog" may look like "gorf." This problem makes him read aloud in a slow and broken way. Joshua may have

A) disorder of written expression.
B) cluttering.
C) expressive language disorder.
D) dyslexia.

# 1.25
(1 pts.) Zack is a 14-year-old member of a ruthless street gang. He has been involved in a number of robberies, muggings, and incidents of arson. Zack might be diagnosed as having

A) oppositional-defiant disorder.
B) conduct disorder.
C) avoidant disorder.
D) antisocial personality disorder.

# 1.26
(1 pts.) Jamie is an eight-year-old who is deathly afraid of leaving his mother or father. Jamie's school is located close to the office where his mother works, but she still has to leave work frequently because he cries uncontrollably when he starts thinking about his parents. Jamie might be diagnosed as suffering from

A) separation anxiety disorder.
B) overanxious disorder.
C) avoidant disorder.
D) rumination disorder.

# 1.27
(1 pts.) Keith has a severe tic disorder that manifests itself in his making constant belching noises. He also swears quite frequently and engages in a compulsive ritual involving touching red colored items at least five times. Keith may very well have

A) obsessive-compulsive disorder.
B) transient tic disorder.
C) Asperger's disorder.
D) Tourette's disorder.

# 1.28
(1 pts.) The fact that Jason Newman, in the textbook case, gets attention from his peers and parents when he is disruptive might be an indication that which of the following might play a role in his disorder?

A) genetic flaws
B) primary gain
C) secondary gain
D) modeling

# 1.29
(1 pts.) Mrs. Johansen is pregnant and has accidentally been exposed to a person with German measles. She should be most concerned about the possibility of producing a child with mental retardation if she is in the

A) fetal period.
B) 35th week.
C) first trimester.
D) last trimester.

# 1.30
(1 pts.) At 12 months of age, it was evident that little Tony was unresponsive to people. He resisted the cuddling of his parents and became increasingly aloof. Tony might be diagnosed as having

A) Tay-Sachs disease.
B) separation anxiety disorder.
C) autistic disorder.
D) rumination disorder.

# 1.31
(1 pts.) Debbie is a little girl who has been diagnosed as having autistic disorder. Each time she engages in self-injurious behavior, like head-banging, her mother immediately runs over and attempts to stop her by holding her close. According to behavioral theorists, what might this attempt at stopping her behavior actually do?

A) It should decrease the behavior because children with autistic disorder dislike physical contact.
B) The attention her mother is giving Debbie is actually reinforcing, so the self-injurious behavior should increase.
C) The holding will actually frustrate Debbie, so she will head-bang even more.
D) Holding will have no effect on the self-injurious behavior, because autistic children are oblivious to the outside world.

# 1.32
(1 pts.) The prognosis for individuals with learning, communication, and motor skills disorders is;

A) poor unless they undergo complicated neurosurgery to correct their problems.
B) good if they are placed on medications designed to control their attentional difficulties.
C) fair if placed they are placed in remedial educational programs.
D) good if their learning environment provides more structure and fewer distractions.

# 1.33
(1 pts.) In many ways, Sally seems like a typical teenager. However, she repeatedly argues with her parents, refuses to do what she is told, and at times does things to deliberately annoy people. If this behavior pattern is relatively long-term, Sally might possibly have

A) conduct disorder.
B) attention deficit hyperactivity disorder.
C) rumination disorder.
D) oppositional defiant disorder.

# 1.34
(1 pts.) While eating, Lindsay often spits her food back up and rechews it. Assuming that this is a persistent problem, Lindsay might be diagnosed with

A) pica
B) feeding disorder of infancy or early childhood
C) rumination disorder
D) bulimia nervosa

# 1.35
(1 pts.) Frannie still wets the bed occasionally. Which of the following factors would be LEAST important in terms of her being diagnosed as having enuresis?

21.A 22.C 23.A 24.D 25.B 26.B 27.A 28.A 29.C 30.C 31.C 32.C 33.D 34.A 35.B

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Epidemiology

    Can some one please check this for me. I am not sure if I am on the right track. Complete the problem below. Disease X is one that often results in severe illness, but never is fatal. On March 21, 1990, 30 students developed disease …
  2. english

    Which sentences use's iambic feet? It can be more than one. 1."My songs do tell how true thou art" (Sir Thomas Wyatt,1557) 2."Whatever fades, but fading pleasure brings." (Sir Philip Sidney,1598) 3."And the night is a-cold." (William
  3. Introduction to Educational Theory

    How do you feel about this situation? I'm trying to collect opinions from teachers/adults. The Scenario: A teacher assigns an essay. However, on the due date, the teacher says that the he will not accept essays because he has decided
  4. Math

    Andy and William work together to build a toy house. It will take William 6 hours and Andy 4 hours, or William 10 hours and Andy 2 hours to finiah their work. If William works alone how many hours will it take to finish his work?
  5. math word problem

    Andy and William work together to build a toy house. It will take William 5 hours and Andy 4 hours, or William 10 hours and Andy 2 hours to finish their work. If William works alone, how many hours will it take to finish his work?
  6. psychology

    # 1.21 (1 pts.) William is acutely retarded and requires intense care. His IQ has been measured at approximately 15. What term would be used to classify William's level of retardation?
  7. statistics

    A random sample of the houses in a particular city is selected and the level of radon gas is measured for each house in the sample. The values collected are given below in parts per million (ppm). Experience has shown that radon gas …
  8. math

    William, Joseph, Margaret, Frank, and Jeffrey all work for the same company. Frank has been there the longest, eleven years, and makes the most money, three times as much as Jeffrey. Margaret has been there the second longest and makes …
  9. AP Statistics

    The severity of side effects experienced by patients while being treated with a particular medicine is under study. The severity is measured on the scale: none, mild, moderate, severe, very severe. a. Name the variable of interest. …
  10. Math

    Jonathan was born 6 years before william. In 2000, Jonathan's age was 2 years more than four times the age of william in 1995. How old will william be in 2020?

More Similar Questions