psych

posted by .

1.11
(1 pts.) While Pete was out playing touch football with his friends, he tripped, fell, and bumped his head on the ground. Immediately afterward, he was very disoriented and kept asking his friends what time it was. Pete may have experienced

A) delirium.
B) dementia.
C) amnesia.
D) agnosia.

# 1.12
(1 pts.) George can understand what his doctor wants him to do when he asks him to cough and to touch his index finger to his nose, but he cannot perform these simple motor activities. George is suffering from

A) apraxia.
B) agnosia.
C) aphasia.
D) dyslexia.

# 1.13
(1 pts.) Why might recent research have indicated an increase in the total number of cases of Alzheimer's disease in the past few years?

A) because of the trace amounts of aluminum added to municipal water supplies
B) because of the increased use of artificial sweeteners like saccharin
C) because of the increase in the total number of individuals living beyond 65
D) because of decreased amounts of ozone in the atmosphere

# 1.14
(1 pts.) While he is resting, Ray's hands shake uncontrollably. At times his head appears to jerk from side to side. Ray may be showing the early symptoms of

A) Parkinson's disease.
B) Pick's disease.
C) Alzheimer's disease.
D) Creutzfeldt-Jakob disease.

# 1.15
(1 pts.) Angie, an elderly woman, became depressed a few days ago and is now experiencing a memory loss. Based on this symptom pattern which of the following might she have?

A) Alzheimer’s disease
B) pseudodementia
C) vascular dementia
D) Huntington's disease

# 1.16
(1 pts.) Which of the following individuals is MOST likely to suffer from delirium based on the information in the text?

A) Twenty-four-year old Megan, who has been hospitalized for pneumonia
B) Thirty-two-year old Steve, who is home with a bad case of the flu
C) Forty-five-year old Charles, who is in a mental hospital
D) Seventy-year old Margaret, who has been hospitalized for gallstones

# 1.17
(1 pts.) Mrs. Williams can recognize most of her friends by voice over the telephone, but when asked to identify her friends in pictures she is at a loss. She is apparently suffering from

A) dyslexia.
B) apraxia.
C) aphasia.
D) agnosia.

# 1.18
(1 pts.) Harry has recently been getting lost in the factory where he works. He is forgetting some of the names of his coworkers. He is having difficulty concentrating and his reading comprehension is poor. He denies having any memory problems but occasionally gets anxious over his confusion and forgetfulness. Which phase of dementia is he in?

A) forgetfulness
B) early confusional
C) late confusional
D) late dementia

# 1.19
(1 pts.) Donna is in her mid-twenties and has been experiencing involuntary muscle spasms which cause her to move in a jerky fashion. In addition, she has become very sexually impulsive. From what organic brain disorder might she be suffering?

A) Huntingdon's disease
B) Pick's disease
C) Parkinson's disease
D) Alzheimer's disease

# 1.20
(1 pts.) Tommy is a 43-year-old man who has Down syndrome. Recent research indicates that he is likely to develop

A) Parkinson's disease.
B) Alzheimer's disease.
C) Pick's disease.
D) multiple sclerosis.

11. a 12. c 13. c 14.A 15.C 16.B 17.A 18.D 19.B 20.B

  • psych -

    We do not do your homework for you. Although it might take more effort to do the work on your own, you will profit more from your effort. We will be happy to evaluate your work though.

    I already answered some questions as Bryan. Please only use one name when asking questions.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math

    equation pete and tom sold 41cds and tom sold 9more,.how many did pete sold. how do i get the anwser, It isn't clear to me how many Tom sold?
  2. Math

    Pete and jan compete as a team in a biathlon. Pete runs at a speed of 9 km/ h for x hours. Jan cycles at twice Pete's running speed for 1 hour and 30 minutes. The total distance of the biathlon is 42 km. Find, in hour and minutes, …
  3. Algebra-- PLEASE help!

    Pete's Plymouth travels 200 miles at a certain speed. If the car had gone 10 mph faster, the trip would have taken 1 hour less. Find Pete's speed. I am very confused about how to solve this problem! Please explain well. Thank you so …
  4. PHYSICS

    pete and john play a game of tug f war on a frictionless icy curface. pete weighs 539 N and john weights 392 N. during the course of the game, john accelerates toward pete at a rate of 3 m/s^2 a)what's the magnitude of the force that …
  5. ATTN: DRWLS RE: PHYSICS

    pete and john play a game of tug f war on a frictionless icy curface. pete weighs 539 N and john weights 392 N. during the course of the game, john accelerates toward pete at a rate of 3 m/s^2 a)what's the magnitude of the force that …
  6. PHYSICS - please check my work

    pete and john play a game of tug war on a frictionless icy curface. pete weighs 539 N and john weights 392 N. during the course of the game, john accelerates toward pete at a rate of 3 m/s^2. Sarah decideds to join the game as well. …
  7. English

    I urgently need you to check this paragraph.I'm unsure about the use of phrasal verbs. Thank you. 1) Maggie and Fred met each other at a wedding party and hit it off immediately. 2) Maggie fell head over heels for Fred. He, in his …
  8. psychology

    # 1.11 (1 pts.) While Pete was out playing touch football with his friends, he tripped, fell, and bumped his head on the ground. Immediately afterward, he was very disoriented and kept asking his friends what time it was. Pete may …
  9. Math

    The total number of pears eaten by Pete and two of his friends, Tweet and Honk, (during this visit to the pear tree) were in the ratio of 2 : 3 : 5 respectively. If Pete ate 12 less pears than Honk, how many pears did Tweet eat during …
  10. Probability & Stats

    The probability that Pete will catch fish on a particular day when he goes fishing is 0.8. Pete is going fishing 3 days next week. 1. The probability that Pete will catch fish on exactly one day is: a. .008 b. .096 c. .104 d. .8 Please …

More Similar Questions