Physics

posted by .

A 4.29 kg block starts from rest at the top of a 31.8 degrees incline and slides 2.22 m down the incline in 1.22 s. The acceleration of gravity is 9.8 m/s^2. What is the acceleration of the block? Answer in units of m/s^2


What is the coefficient of kinetic friction between the block and the incline?


What is the frictional force acting on the block?
Answer in units of N

What is the speed of the block after it slid the 2.22 m? Answer in units of m/s

  • Physics -

    <vx)-ln[.03]/(l1)<l3>
    A shortcut I forgot about until calc III is to make it a function of <vx)
    vx=nnx+bbn+c
    c(x)=<l.5/.556>
    nn(x)
    x=nn(.565)
    bbn
    n=(bb)=.909
    c=vvx/.909[pi]^2<nnx>
    C=?

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 36.0'> incline and slides 2.00 m down the incline in 1.60 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  2. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 36.0'> incline and slides 2.00 m down the incline in 1.60 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  3. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 36.0'> incline and slides 2.00 m down the incline in 1.60 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  4. Physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 33.5° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.30 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  5. physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 27.5° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.20 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  6. Physics

    A block slides down a frictionless plane having an inclination of 18.9deg. If the block starts from rest at the top and the length of this incline is 2.21m, find the acceleration of the block. b). What is the block's speed when it …
  7. Physics

    A 2.86 kg block starts from rest at the top of a 27.5◦ incline and slides 1.94 m down the incline in 1.43 s. The acceleration of gravity is 9.8 m/s2. What is the speed of the block after it slid the1.94 m?
  8. Physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 25.5° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.75 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  9. physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 31.0° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.40 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  10. Physics

    A block slides down a frictionless plane having an inclination of θ = 13.2°. The block starts from rest at the top, and the length of the incline is 1.70 m. -> Find the acceleration of the block. (m/s2 down the incline) -> …

More Similar Questions