Math 8R: Homework Check - Part 4

posted by .

Part 4: Translate and solve:

25. 6 less than twice a number is ten
Answer : 2n - 6 = 10 (answer: n = 8)

26. The quotient of a number and 4 plus 3 is 8
Answer: n/4 + 3 = 8 (answer: n = 29)

27. 4 less than three times a number is -28
Answer: 3n - 4 = -28 (answer: n = -8)

28. Twice a number, decreased by 10, is 26
Answer: 10 - 2n = 16 (answer: n = 3)

29. 5 less than 5 times a number is the same as 7 times a number decreased by 3
Answer: 5n - 5 = 3 - 7n (answer: 1 = n)

30. The sum of 4 times a number and 7 is the same as 18 added to 3 times a number
Answer: 4n + 7 = 18 + 3n (answer: n = 11)

Please check to see if my answers are correct. Thank You!!! :)

  • Math 8R: Homework Check - Part 4 -

    The ones in the () are the answers to the ones I just translate since I have to solve them.

  • Math 8R: Homework Check - Part 4 -

    #25. ok

    #26. 29? 29 is not divisible by 4

    #27. ok

    #28. nope. 2n-10 = 26
    You have "10, decreased by twice a number"

    #29. same problem.
    5n-5 = 7n-3

    #30. ok.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math,help

    can someone help me with this i am lost now i've been doing math for the past 8 hrs. Problem # 1 solve: 4(x-10)-3x=x-40 Problem # 2 solve for t: a = p + prt Problem#3 translate to an algebraic equation 7 less than the quotient of a …
  2. Math 8R: Homework Check - Part 2

    Part 2: Simplify by combining like terms and using the distributive property 11. 3x + 5x Answer: 8x 12. 3x + 5y - 2x + 8, Answer: 1x + 5y + 8 13. 9 + 5m + 6b - 2m - 4, Answer: 3m + 5 + 6b 14. 3ab + 6c - ab + 10 - 2c, Answer: 2ab + …
  3. Math 8R: Homework Check - Part 3

    Part 3 : Evaluate when x = -2, y = 5 21. 4x + 2y, Answer: 2 22. 3(x) *to the 3rd power*, Answer: -221 23. (x + y) *to the 2nd power*, Answer: 9 24. -4x + 2y, Answer: 18 Please check to see if my answers are correct. Thank You!!! :)
  4. 6th grade math

    Can you check these, please? Convert each of the following verbal phrases to algebraic expressions. 1.twice the number plus 16 is 18 Ans: 2x + 16 = 18 2.the quotient of a number and ten more than fourteen is eleven Ans: (10 + 14)/x
  5. 6th grade math

    Can you check these problems, please? Translate each phrase into algebraic expression. 1. 5 more than D Ans: 5 + D 2. Twice a number W Ans: 2*W 3. Product of 60 and W Ans: 60*W 4. A number, N, decreased by 18 Ans: N - 18 5. 14 minus
  6. Math

    Write the algebraic expressions for the following. Please check and correct me if I'm wrong!! 1. 3 less than 5 times a number. Answer: 5x-3 2. 18 fewer than half a number. Answer: 1/2x-18 3. 3 more than the quotient of a number and …
  7. math

    write each expression using n as your variable.then simplify fully. 1.five more than the sum of a number and ten. 2.the product of eight and seven less than a number. 3.the quotient of a number and three, increased by one. 4.ten less …
  8. Algebra 2

    Did I translate this verbal phrase into an algebraic equation correctly?
  9. algebra

    How do you write the expression for 5 less than the quotient of a number and 2. Here is my answer but the quotient part is confusing me. 5<?
  10. Math

    5 2/3 - 5= 2/3. Use a division algorithm to find the quotient. State the final answer as a mixed number. Why is the fractional part of your quotient different from your answer in the original equation 5 2/3 - 5= 2/3?

More Similar Questions