Math 8R: Homework Check - Part 2

posted by .

Part 2: Simplify by combining like terms and using the distributive property
11. 3x + 5x Answer: 8x
12. 3x + 5y - 2x + 8, Answer: 1x + 5y + 8
13. 9 + 5m + 6b - 2m - 4, Answer: 3m + 5 + 6b
14. 3ab + 6c - ab + 10 - 2c, Answer: 2ab + 4c + 10
15. 6(m+3), Answer: 6m + 18
16. 8(x-2). Answer: 8x - 16
17. -2x + 6x - 5, Answer: 4x - 5
18. 2(x+5) - x + 4, Answer: 1x + 4
19. 5x + 6(2x - 3), Answer: 17x - 18
20. 7r + 9r - 3, Answer: 16r - 3

Please check to see if my answers are correct. Thank You! :)

  • Math 8R: Homework Check - Part 2 -

    18. 2(x+5) - x + 4, Answer: 1x + 4

    2x + 10 - x + 4 = x + 14

    The rest are correct! :-)

  • Math 8R: Homework Check - Part 2 -

    Thank You! :)

  • Math 8R: Homework Check - Part 2 -

    You're welcome.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Distributive property

    How would I multiply these expression? 6(h-4) -3(x+8) -10(-a+5) PLease and thank-You Multiply the coefficient (outside the parentheses) by each term inside the parentheses. For example, 6(h-4) = 6h - 24 You do the others do you have
  2. math

    3(4u-6)=2(4u-3)-(u-8) what is u 12u-18=8u-6-u+8 Can you take it from here?
  3. Math

    (1) Why is x+2 from 2x? (2)Use the distributive property to remove the parentheses in each expression. Then simplify by combining like terms. ORIGINAL PROBLEM : 7(4W-3)-25 My answer: Is this answer correct 7(TIMES) 4W + 7 (TIMES)-3-25
  4. math

    2x+4(1-x)=11+5x 2x+4-4x=11+5x 6x+4=11+5x 6x=7+5x x=7 i think this is it x = 7 is not correct. Here's how the problem should work out: Use the distributive property to get rid of the parentheses and you will end up with this: 2x + 4 …
  5. Math (Pre-Algebra)

    How do you simplify this equation by combining like terms or using the distributive property?
  6. Math 8R - HELP!

    Simplifying Algebraic Expression Using the Distributive Property & Combining Like Terms Solve: 4 (g +7) = 64 4g + 4(4) = 64 4g + 16 = 64 I'm getting a bit confused and struggling a lot in this problem. Please help me!
  7. Math 8R - HELP! (homework qs. check)

    Simplifying Algebraic Expression Using the Distributive Property & Combining Like Terms Simplify: -3 (2+3x) + x - 5 -3(2) + -3 (3x) + x - 5 Answer - 6 + -3(3x) + x - 5 Is the answer is correct?
  8. Math 8R: Homework Check - Part 3

    Part 3 : Evaluate when x = -2, y = 5 21. 4x + 2y, Answer: 2 22. 3(x) *to the 3rd power*, Answer: -221 23. (x + y) *to the 2nd power*, Answer: 9 24. -4x + 2y, Answer: 18 Please check to see if my answers are correct. Thank You!!! :)
  9. Math

    Consider the equation below. 1/5(x+2)+2x = 6x-10 Part A: Which property can be used to simplify the expression 1/5(x+2)?
  10. Math

    I need to find expressions that will show how 5 x 37 can be rewritten using distributive property. 5 x 30 + 7 ---- My answer 5 x 30 + 5 x 7 5 x 40 - 5 x 7 5 x 40 - 5 x 3 *It can be more than one answer* 3u + 7v + 4u = 2v (I have to …

More Similar Questions