Post a New Question

Algebra Grade 7

posted by .

when hugo was 9 years old he was 56 inches tall. hugo is now 12 years old and he is 62 inches tall. fins the percent of increase in hugos height to the nearest tenth

a customer earned 3262.50 interest on a 9-month cd. how much was the opening deposit

total cost-- 1600 boat, 5.5% sales tax

cd player-- regular price, $89, sale price $80

what is the total cost of a computer that had a price of $1500 and sales tax of 7%

a cd player costs $99 plus 5% tax. what is the total price of the cd player

find the percent of discount to the nearest percent if a calendars regular price is $9.00 and the sale price is $2.25




I will post my answers in a few minutes.

  • Algebra Grade 7 -

    X- when hugo was 9 years old he was 56 inches
    tall. hugo is now 12 years old and he is
    62 inches tall. fins the percent of increase in
    hugos height to the nearest tenth

    X- a customer earned 3262.50 interest on a
    9-month cd. how much was the opening
    deposit

    **total cost-- 1600 boat, 5.5% sales tax

    X- cd player-- regular price, $89, sale price $80

    **what is the total cost of a computer that had a
    price of $1500 and sales tax of 7%

    **a cd player costs $99 plus 5% tax.
    what is the total price of the cd player

    **find the percent of discount to the nearest
    percent if a calendars regular price is $9.00
    and the sale price is $2.25


    ** 1600 • 0.055 = 88

    **1500 • 0.07 = 105

    **99 • 0.05 = 4.95

    **2.25/9 = 25%

    X = I don't know please help.

  • Algebra Grade 7 -

    Hugo:
    12-9=3years
    62-56=6inces
    6 is what present of 56?
    6 = x * 56
    6/56=x
    3/28=x
    x=0.10714286
    the the nearest tenth,
    x=0.1

    Interest:
    x=opening deposit
    y=interest rate (some decimal number or percent[which is then turned into a decimal])
    $3262.50 over the course of 9 months is
    3262.50/9=$362.5 per month
    What is the interest rate of the equation?
    x*y=362.5
    x=362.5/y

    Total Cost, Boat:
    sales tax equations:
    x=price
    y=percent tax
    z=final price
    x+(x*y)=z
    x*(1+y)=z
    $1600, 5.5%
    1600*.055=88
    so sales tax is $88, plus(!) the cost of the actual boat so
    1600+88=1688
    total cost=$1688

    CD Player1-Discount
    Sales: % less/markdown
    x=original price
    y=percent discount
    z=final price
    x-(x*y)=z
    x*(1-y)=z
    x=$89, y=solve for, z=$80
    x*(1-y)=z
    (x*(1-y))/x=z/x
    1-y=z/x
    -1 = -1
    -y=(z/x)-1
    y=1-(z/x)
    y=1-(80/89)
    y=1-.8989
    y=0.1011
    10.11% discount

    Computer
    105+1500=1605

    CD Player2-Tax,
    4.95+99=103.95

    Calendar
    1-(2.25/9)=.75
    discount is 75%


    I gave you the equations, and the explanations, so hopefully, you will be able to get farther the next time. the answers you gave were correct, but you were missing the next step to the problems. If you need/want to, write the equations down, so that you have them if you ever need them. and if you learn how to "translate" English math problems to math equations (like I did in Hugo), word problems won't as difficult. It takes a while, and a lot of practice, and it helps if they are lined up the correct way (like how I wrote Hugo) and not backward (like they sometimes are) but practice and you'll get it.

  • Algebra Grade 7 -

    A customer earned $3,262.50 interest on a 9-month CD. How much was the opening deposit

  • Algebra Grade 7 -

    pooop

  • Algebra Grade 7 -

    Find the percent of discount to the nearest percent.

    CD player: regular price, $89
    sale price, $80

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

More Related Questions

Post a New Question