math homework
posted by Cassidy .
After 3.5 hours, Pedro had travel 217 miles. If he travels at a constant speed, how far will he have traveled after 5 hours?

217 / 3.5 = 62 mph
5 * 62 = 310 miles
OR 
Use a proportion and solve for x.
3.5/217 = 5/x
3.5x = 1085
x = 310 miles
Respond to this Question
Similar Questions

math a little less
celia writes the equation d=8t to represent the distance in miles d that bikers could travel in t hours at a speed of 8 miles per hour. make a table that shows the distance traveled every half hour,up to 5 hours if bkikers ride at … 
math
jenny had driven for 2h at a constant speed when road forced to reduce her speed by 10 mp/h for the remaining 1h of 152 mile trip. find her original speed 152  10 = 142/2 = 71 mp/h Can 71 mi/hr be right for the first speed? 
caluclus homework help
(1) A toy truck travels at a rate of 0.5t ft/sec after t seconds of travel (so after 6 seconds the truck is traveling 3 ft/sec). a) Graph the speed of the truck vs. time for 0<t<10. b) Find the distance the truck has traveled … 
math
James travels 624 miles in 8 hours ona train at a constant rate of speed. How many miles does he travel in 3 hours? 
unified science
1) a bus drove 65 km/h. how far did it travel in 3 hours? 
math
A drivers distance varies directly as the amount of time traveled. After six hours, a driver had traveled 390 miles. How far had the driver traveled after 4 hours? 
math
a truck driver traveled for 3 hours at an average speed of 65 miles per hours. how far did he travel in 8 hours? 
Math
A car traveled at a constant speed for 4 hours and covered 144.6 miles. It used 12 gallons of gas to travel this distance. How far did the car go in 1 hour? 
8th grade math  Variations
Can you check the following, please? 1. Two minutes after a skydiver opens his parachute, he has descended 1900 feet. After 5 minutes, he descended 4750 feet. If distance varies directly with the time, at what rate is skydiver descending? 
Math
Greg rode his bicycle at a constant speed of 20 miles per hour. Plot points on the graph to represents the distances Greg rode after 1, 2, 3, and 4 hours (1 hour= 20 miles, 2 hours= 40 miles, 3 hours= 60 miles, 4 hours= 80 hours) Then …