Chemistry

posted by .

Calculate the concentrations of all species in a 1.41 M Na2SO3 (sodium sulfite) solution. The ionization constants for sulfurous acid are Ka1 = 1.4× 10–2 and Ka2 = 6.3× 10–8.

Na^+ = 2.82M
SO3^2- = 1.40M
HSO3^- = 0.00047M
H2SO3 =
OH^- =
H^+ =

I have been able to calculate the first three, but do not know where to go from there to find the last three. Any help would be very much appreciated.

  • Chemistry -

    See your post below.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Chemistry

    Calculate the concentrations of all species in a 0.810 M Na2SO3 (sodium sulfite) solution. The ionization constants for sulfurous acid are Ka1 = 1.4 x 10^-2 and Ka2 = 6.3 x 10^-8 so I'm trying to find Na, SO3 2-, HSO3-, H2SO3, OH-, …
  2. Chemistry

    Calculate the concentrations of all species in a 0.810 M Na2SO3 (sodium sulfite) solution. The ionization constants for sulfurous acid are Ka1 = 1.4 x 10^-2 and Ka2 = 6.3 x 10^-8 I calculated SO32- = 0.8096 M, HSO3- = 3.58E-4, H2SO3 …
  3. chemistry

    Calculate the concentrations of all species in a 1.67 M Na2SO3 (sodium sulfite) solution. The ionization constants for sulfurous acid are Ka1 = 1.4× 10–2 and Ka2 = 6.3× 10–8. I know how to find the Na^+ and SO3^-2 but I don't …
  4. Chemistry

    Calculate the concentrations of all species in a 1.41 M Na2SO3 (sodium sulfite) solution. The ionization constants for sulfurous acid are Ka1 = 1.4× 10–2 and Ka2 = 6.3× 10–8. Na^+ = 2.82M SO3^2- = 1.40M HSO3^- = 0.00047M H2SO3 …
  5. chemistry

    Calculate the concentrations of all species in a 0.690 M Na2SO3 (sodium sulfite) solution. The ionization constants for sulfurous acid are Ka1 = 1.4× 10–2 and Ka2 = 6.3× 10–8.
  6. Chemistry

    Consider a 0.10 M solution of a weak polyprotic acid (H2A) with the possible values of Ka1 and Ka2 given below, calculate the contributions to [H3O+] from each ionization step. Part 1: Ka1=1.0*10^-4 Ka2=1.0*10^-5 Part 2: Ka1=1.0*10^-4 …
  7. Chemistry

    Calculate the concentrations of all species in a 0.390 M Na2SO3 (sodium sulfite) solution. The ionization constants for sulfurous acid are Ka1 = 1.4× 10–2 and Ka2 = 6.3× 10–8. Species: Na+ SO3 2- HSO3 - H2SO3 OH- H+ Thanks! The …
  8. Chemistry

    Calculate the concentrations of all species in a 1.17 M Na2SO3 (sodium sulfite) solution. The ionization constants for sulfurous acid are Ka1 = 1.4× 10–2 and Ka2 = 6.3× 10–8. I found Na+ = 2.34 SO3^2- = 1.17 H2SO3 = 7.14 x10^-13 …
  9. chemistry

    Calculate the concentrations of all species in a 1.22 M Na2SO3 (sodium sulfite) solution. The ionization constants for sulfurous acid are Ka1 = 1.4× 10–2 M and Ka2 = 6.3× 10–8 M.
  10. chemistry

    Calculate the concentrations of all species present in a 0.100 M solution of weak polyprotic acid H3PO4. Ka1=7.5 x 10 ^-3, ka2 = 6.2 x 10 ^-8, Ka3= 3.6 x 10^-13 How the heck do I do this

More Similar Questions