physics

posted by .

A 800. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.0 m/s in 22.0 s. Assume that air resistance remains constant at 340 N during this time. Find (a) the net force on the car

  • physics -

    v=v₀+a•t => a=(v-v₀)/t
    m•a=F-F(resist),
    F= m•a+F(resist)=
    =m• (v-v₀)/t + F(resist)=
    =800•(22-0)/22 +340 =…

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. physics

    A 1.50 multiplied by 103 kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.9 m/s in 11.6 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. 1 W (b) Find …
  2. Physics

    A car with a mass of 1500kg starts from rest and accelerates to a speed of 18m/s in 12s. Assume that the force of resistance remains constant at 400N during this time. What is the average power developed by the car's engine?
  3. physics

    A 1.50 103-kg car starts from rest and accelerates uniformly to 18.5 m/s in 11.3 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. 1 W (b) Find the instantaneous …
  4. Physics- PLEASE HELP

    A 2300. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 24.0 m/s in 24.0 s. Assume that air resistance remains constant at 510 N during this time. Find (a) the net force on the car b) the average power developed by the engine?
  5. Physics!!!

    A 2300. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 24.0 m/s in 24.0 s. Assume that air resistance remains constant at 510 N during this time. Find (a) the net force on the car b) the average power developed by the engine?
  6. Physics- Elena please help!

    A 2300. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 24.0 m/s in 24.0 s. Assume that air resistance remains constant at 510 N during this time. Find (a) the net force on the car b) the average power developed by the engine?
  7. physics

    A 800. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.0 m/s in 22.0 s. Assume that air resistance remains constant at 340 N during this time. Find (b) the average power developed by the engine
  8. Physics

    A 1.50 ✕ 103-kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.3 m/s in 11.7 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. W (b) Find the …
  9. physics

    A 1.50 ✕ 103 kg car starts from rest and accelerates uniformly to 17.1 m/s in 12.7 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. W (b) Find the …
  10. AP Physics

    A car with a mass of 1200 kg kg starts from rest and accelerates to a speed of 12 m/s in 12.2 s. Assume that the force of resistance remains constant at 328 N during this time. What is the average power developed by the car’s engine?

More Similar Questions