chemistry

posted by .

describe step by step, how will you prepare 10 mL of 0.020 M HCL from the 0.050 M solution?

  • chemistry -

    Use the dilution equation of
    c1v1 = c2v2
    10 mL x 0.02M = 0.05*v2
    v2 = 10 x 0.02/0.05 = ?
    So you want to take ? mL of the 0.05 and make up to 10 mL total volume.
    ]

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. chemistry

    Describe how you would prepare 10 mL each of 2 M, 1.5 M, and 1 M NaCl solutions from a 2 M stock NaCl solution. Describe your actions–exactly what you woulddo–step-by-step–when preparing thissolution. Also show all calculations. …
  2. Biology

    Describe how you would prepare 10 mL each of 2 M, 1.5 M, and 1 M NaCl solutions from a 2 M stock NaCl solution. Describe your actions–exactly what you would do –step-by-step–when preparing this solution. Also show all calculations. …
  3. chemistry Damon helps me step by step

    1g of mixture na2c03 and k2c03 was mole made upto 250ml is aqueous solution. 25ml of this solution was neutralized. 20ml of hcl of unknown concentration. The neutralized solution required 16.24ml of 0.1N AGNo3 for precipitation, Calculate …
  4. chemistry Who clearlyexplain step by step

    1g of mixture na2c03 and k2c03 was made upto 250ml is aqueous solution. 25ml of this solution was neutralized 20ml of hcl of unknown concentration. The neutralized solution requires 16.24ml of 0.1N agn03 for precipitation Calculate …
  5. chemistry

    What volume of hcl solution of density 1.2g/cm3 and containing 36.5% by weight hcl, must be allowed to react with zinc in order to liberate 4g of hydrogen The answer 333.3ml Who helps me step by step for me
  6. chemistry please step by step for me

    what volume of hcl solution of density 1.2g/cm3 and containing 36.5% by weight hcl, must be allowed to react with zinc in order to liberate 4g of hydrogen I know this calculate this part, but I do not get the answer 333.3ml 1.2g/ml …
  7. Biology

    Describe how you would prepare 90 mL of a 5 mM NaCl solution from a 2 M NaCl stock solution. Describe your actions–exactly what you would do –step-by-step–when preparing this solution. Also show all calculations. Be sure all …
  8. Chemistry

    a solution of HCL is approximately 0.1M and has to be standardized . 1.234g Na2CO3 are dissolved to make 100ml of solution. 20mL of this solution are titrated with the HCL solution, requiring 31.3mL for the second equivalence point. …
  9. Chem

    How many ml of 12M HCl are needed to prepare 500ml of 0.10 M solution?
  10. Chemistry

    We are asked to prepare a 100 ml solution with the following 3 concentrations: 53.00 mg/ml sodium salicylate, 0.020 M FeCl3, and 0.050 M HCl. Then, we are going to take the absorbance at 520 nm. What is the best way to prepare the …

More Similar Questions