algebra

posted by .

Please double check my answers? If they're wrong can you explain how to do it right? My math book doesn't have examples for all of these scenarios and I really don't want to fail this assignment. I don't normally look for help online, but I'm kinda desperate.

When I couldn't find a symbol for the exponent I used the ^

1. 18r⁴ s⁵ t⁶ ÷ -3r² s t³ = ?

A. 6r²s⁵t³
B. -6r²s⁵t³
C. 6r²s⁴t³
D. -6r²s⁴t³

2. One day when Terry went to school the temperature outside was −15 degrees Fahrenheit. In Terry’s classroom the temperature was 68 degrees Fahrenheit. How many more degrees was it inside the building than outside?

A. +53 degrees
B. −53 degrees
C. +83 degrees
D. −83 degrees

3. Simplify (2x + 3)(x − 4) = ?

A. 2x² + 5x − 12
B. 2x² − 5x − 12
C. 2x² − 5x + 12
D. 2x² + 5x + 12

4. 7 x (−3) x(−2)² = ?

A. 48
B. −48
C. 84
D. −84

5. Simplify (3a⁴ − 2a² + 5a − 10) − (2a⁴ + 4a² + 5a − 2).

A. 5a⁴ + 4a³ + 3a² + 10a − 12
B. a⁴ − 4a³ − 2a² − 8
C. a⁴ − 6a² − 8
D. a⁴ + 2a² + 10a − 12

6. If Janice purchased three 24-ounce cans of motor oil for $10.80, how much did she pay per ounce?

A. $.45
B. $.15
C. $2.59
D. $3.60

7. (5 + 4 − 2) x( −2) = ?

A. 22
B. −22
C. 14
D. −14

8. Simplify (2e − 2f )(2f + 8) = ?

A. 4ef − 4f²
B. 4ef + 16e + 4f² + 16f
C. 4ef + 16e − 4f² − 16f
D. 4ef − 16e − 4f² − 16f

9. The expression 12xyz − 45 is a

A. monomial.
B. binomial.
C. trinomial.
D. constant.

10. What is the result if you divide −12x^8y^8 by 3x⁴y²?

A. −4x² y⁴
B. 4x 2y⁴
C. −4x⁴y⁶
D. 4x⁴y⁶

11. Simplify (x² + 16)(x² − 16) = ?

A. x⁴ − 32
B. x⁴ + 32
C. x⁴ − 256
D. x⁴ + 256

12. Simplify (15x² − 24x + 9)divided by (3x − 3) = ?

A. 5x + 3
B. 5x − 3
C. 5x + 13 with a −30 remainder
D. 5x − 13 with a −30 remainder

13. If the value of b is 7, then what is the value of the expression −3b² + 25 = ?

A. 172
B. 122
C. −122
D. 17

14. Simplify (−8q³r⁴s²)² = ?

A. 64q^9r^16s⁴
B. −64q^9r^16s⁴
C. −64q^6r^8s⁴
D. 64q^6r^8s⁴

15. Simplify 12 − (−8) x 4 = ?

A. 16
B. 44
C. −20
D. 80

16. Simplify 2a²b³(4a² + 3ab² − ab)= ?

A. 8a⁴ b⁵ + 3a³ b⁵ − 2a³ b⁴
B. 8a⁴ b³ + 6a³ b⁵ − 2a³ b⁴
C. 8a⁴ b³ + 6a³ b⁵ + 2a³ b⁴
D. 8a⁴ b⁵ + 3a³ b⁵ + 2a³ b⁴

17. Simplify (3n − 2m)² = ?
A. 6n² − 12mn − 4m²
B. 9n² − 12mn − 4m²
C. 9n² + 12mn + 4m²
D. 9n² − 12mn + 4m²

18. Simplify (3 x 22) divided by 6 + [28 − (4)²] = ?

A. 32
B. 46
C. 23
D. 55

19. What is the result of dividing 48a³ + 32a² + 16a by 4a ?

A. 12a + 8
B. 12a² + 4a + 4
C. 12a² + 4a + 8
D. 12a² + 8a + 4

20. You can calculate the interest on a savings account by using this formula:
Interest = Principal  Rate  Time
If Mary deposits $275 in principal at an interest rate of 3.2 percent, how much interest will she earn
in one year?

A. $8.80
B. $88
C. $880
D. $18.80


My answers:
1. D
2. C
3. B
4. D
5. C
6. B
7. D
8. D
9. B
10. A or C
11. C
12. B
13. C
14. B
15. B
16. B
17. D
18. C
19. D
20. A

  • algebra -

    Don't know where you copied the problems from, but the font got garbled for many of the problems. Anyway, trying to work past the font munging,

    * means wrong

    1. garbled, but probably B or D
    2. C if outside is -15°F
    3. B if it was (2x + 3)(x - 4)
    4. garbled, but since 7 divides 84, probably C or D
    5. garbled, but probably C - the coefficients seem good
    6. B
    7. D if it was (5+4-2)(-2)
    *8. C if it was (2e-2f)(2f+8)
    9. B
    10. A or C, but too garbled
    11. C if (x^2+16)(x^2-16) = x^4-256
    12. B
    13. C
    *14. D garbled, but if the whole parenthesized expression is squared, then the coefficient must be 64, not -64. Also, (A) has q^9, which cannot be a square.
    15. B
    16. B
    17. D
    18. C
    19. D
    20. A

    most look good; better double-check #8,14. If I interpreted them correctly, yo missed them.

  • algebra -

    Sorry. It looked normal when I first posted it. I don't know what happened. Thank you for the answer, though!

  • algebra -

    1. Was D
    4. Was D
    10. Was C

    You were correct and I passed :) Thank you.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Math

    75 + -63 + 7( 115/ -5 + (-8)2 ) -63 is -6 to the third power and (-8)2 is (-8)to the 2nd power. I got 15913 I think that that is wrong and my calculater wouldn't fit all the numbers so I don't know how to check it! Can you please try …
  2. basic Integration

    I have three questions which I apparently have 'wrong' according to the book, but I've done lots of other questions which I've gotten right using the same method and I have triple checked these answers for these three questions so …
  3. Math

    Can someone please check my answers below for accurateness?
  4. Honors Chemistry (check answers)

    On a worksheet we got, we have to balance out chemical reaction equations then define what kind of reaction it is (synthesis, decomposition, single/double-replacement). Would someone be willing to check my answers, please?
  5. Algebra

    Hi, could someone possibly check my answers to these algebra questions?
  6. Algebra II

    A math book said that the answer to (1 + 1/n) to the nth power was 2.5 when n=1. It seems like the wrong answer to me and that the answer should be 2. Please let me know if I am right or explain if I am wrong.
  7. principles of economics

    Explain how Demand, Elasticity, and Total Revenue are all related to each other. Explain this relationship using at least two examples that incorporates all three concepts. Use examples from personal experience. *can anyone please …
  8. math

    If Jo is supposed to read one-half of a 100-page book for an English assignment and she has finished 38 pages, what percent of the assignment does she have left to do?
  9. Math

    Please Check My Answer I don't know if they are right or wrong and if they are wrong can u give me the correct answers. ?
  10. Math ~CHECK MY WORK PLEASE~

    Hello, Please check my answers, with stars (*) are my answers! Please check if they are wrong please tell the right answer and why it is right (explain it) so I can understand why! Thanks! For questions 1-2, solve the inequality. 1.) …

More Similar Questions