chem

posted by .

Write balanced equations for the following reactions. (Use the lowest possible coefficients. Omit states-of-matter in your answer.




238

U



92

(á, n)


241
Pu
94

sorry the formating is off

  • chem -

    You can do it this way.
    92U238 + on1 ==> etc
    I don't know what the a' in your post stands for.

  • chem -

    i think it stands for alpha. so would i just do the U + alpha -> neutron +Pu?

  • chem -

    If a' stands for 2He4, then
    92U238 + 2He4 ==> 94Pu241 + 0n1

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Chemistry

    Write balanced equations that describe the following reactions. (Use the lowest possible coefficients. Include states-of-matter under SATP conditions in your answer.) a) the dissociation of perchloric acid in water b) the dissociation …
  2. chem 1A

    Balance the following oxidation-reduction reactions, which occur in acidic solution, using the half-reaction method. (Use the lowest possible coefficients. Include states-of-matter under the given conditions in your answer.) (a) Cu(s) …
  3. chem 1A

    Balance the following oxidation-reduction reactions, which occur in acidic solution, using the half-reaction method. (Use the lowest possible coefficients. Include states-of-matter under the given conditions in your answer.) Mn2+(aq) …
  4. CHEM 1A

    Balance the following oxidation-reduction reactions, which occur in acidic solution, using the half-reaction method. (Use the lowest possible coefficients. Include states-of-matter under the given conditions in your answer. H3AsO4(aq) …
  5. Chemistry

    Write a balanced chemical equation that represents the self-ionization of water. (Use the lowest possible coefficients. Include states-of-matter at 1 atm and 25°C in your answer.)
  6. Chemistry

    Write the balanced chemical equation for each of the following. (Use the lowest possible coefficients. Include states-of-matter at 1 atm and 25unknown_prefixC in your answer.) (a) the dissociation of solid magnesium hydroxide in water
  7. Chemistry

    Write the balanced chemical equation for each of the following. (Use the lowest possible coefficients. Include states-of-matter at 1 atm and 25unknown_prefixC in your answer.) (b) the reaction of magnesium metal and hydrobromic acid
  8. Physical Science

    Complete and balance the equation for the following single-replacement reactions. (Use the lowest possible coefficients. Omit states-of-matter from your answer.) Ni + Cu(NO3)2(aq)-->
  9. Chemistry

    Write a balanced equation for the reaction that occurs in each of the following cases. (Use the lowest possible coefficients. Include states-of-matter under SATP conditions in your answer.) I think have the reactions, but I'm stuck …
  10. Chemistry

    Write the oxidation and reduction half-reactions for a silver-chromium voltaic cell. (Use the lowest possible coefficients. Include states-of-matter at 1 atm and 25°C in your answer.)

More Similar Questions