Physics(Please respond)

posted by .

A 79.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.92 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with an acceleration of 1.89 m/s2


I was going to use the equation
FN = mg + ma in which we are given a and mg but I was not sure what to use for m.

  • Physics(Please respond) -

    (a) ma = - mg + N
    N = ma+mg

    (b) 0= - mg + N
    N =mg.

    (c) -ma = - mg + N
    N =mg - ma

  • Physics(Please respond) -

    so is 79.2 kg the value for mass(m) or mg?

  • Physics(Please respond) -

    Mass [s meeasured in kg.
    Force (mg) - in Newtons.
    m = 79.2 kg

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Physics

    A 72.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.80 m/s2, N (b) moving upward at a constant speed, and N (c) accelerating downward …
  2. Physics

    A 97.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.70 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  3. Physics

    74.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.10 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  4. Physicss

    Chapter 4, Problem 40 A 94.9-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 2.30 m/s^2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating …
  5. physics

    A 84.5-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.93 m/s 2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  6. Physics

    A 96.6-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.79 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  7. Physics

    Chapter 4, Problem 36 Incorrect. A 77.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.66 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, …
  8. Physics

    A 76.6-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.94 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  9. physics

    A 72.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.53 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  10. Physics

    A 96.4-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.86 m/s2, (b) moving upward at a constant speed

More Similar Questions