Science

posted by .

If you have a 500 mL of a 0.4M Nacl solution. How much water is needed to make is 0.1M solution?

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Chemistry

    In each of the following, determine how much solute (in g or mL) must be added to the correct quantity of water to make the given amount of solution at the correct concentration. a)KI to make 50.0mL of a 0.50 M solutioon b)12.0 M HCL …
  2. science

    In the lab you need to make 1.00 L of a 0.300 M NaCl solution. You had previously made a 0.950 M NaCl solution that you can dilute to form your new solution. How many mL of the concentrated solution would you use to make the dilute …
  3. chemisrty

    Q4) Suppose you prepare 950 mL of a solution by dissolving 100 grams of NaCl in 900 mL of water. Assuming the density of pure water to be 1 g/mL, answer the following questions with regards to this solution: a) What is the mass percent …
  4. science

    The solubility of sodium chloride is 36.0 g/100. ml of water, and the density of saturated NaCl solution is 1.202 g/mL.. I have 500. mL of a 1.00 M NaCl solution. If I boil it to the point of saturation, what is the final volume?
  5. Chemistry

    What is the molarity of a solution of Mg(OH)2 if the solution contains 1.35 g in exactly 100 mL of solution?
  6. science

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl.
  7. science

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl.
  8. chemistry

    A 2.500×10−2M solution of NaCl in water is at 20.0∘C. The sample was created by dissolving a sample of NaCl in water and then bringing the volume up to 1.000 L. It was determined that the volume of water needed to do this …
  9. chemistry

    A 2.500×10−2M solution of NaCl in water is at 20.0∘C. The sample was created by dissolving a sample of NaCl in water and then bringing the volume up to 1.000 L. It was determined that the volume of water needed to do this …
  10. Scient

    (NaCl) solutions used in intravenous injections have a concentration of 0.90% NaCl (mass/volume). 4.5grams of NaCl are needed to prepare 500.0 mL of this solution How much water must evaporate from this solution to give a solution …

More Similar Questions