algebra

posted by .

laurie can bike to work in 3/4 hour.when she takes the bus, the trip takes 1/4 hour. if the bus travels 20 mph faster than laurie rides her bike, how many miles is it to her workplace?

  • algebra -

    T(bike)= 3/4hour= 0.75hour
    T(bus)1/4hour=0.25 hour
    R(bus)=R(bike)+20
    Since D = R*T, then we have the equation
    T(bus)*(R(bike)+20)=T(bike)*R(bike)
    0.25*R(bike)+ 5 =0.75*R(bike)
    Thus, R(bike)=10mph
    R(bus)= 10+20= 30mph
    D = 10*0.75= 7.5 miles
    or D = 30*0.25= 7.5 mies

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Math

    Ashley can ride her bike to work in 2/3 of an hour. When she drives to work it takes 1/3 of an hour. If she drives 12 miles per hour faster than she rides her bike, how fast does she ride her bike?
  2. algebra

    Nicole can jog to work in of an hour. When she rides her bike, it takes her of an hour. If she rides miles per hour faster than she jogs, how far away is her work?
  3. math

    Samantha can ride her bike to work in 2/3 of an hour. When she drives to work it takes 1/3 of an hour. If she drives 12 miles per hour faster than she rides her bike, how fast does she ride her bike?
  4. math

    Ashley can ride her bike to work in 2/3 of an hour. When she drives to work it takes 1/3 of an hour. If she drives 12 miles per hour faster than she rides her bike, how fast does she ride her bike?
  5. Math

    Jessica can jog to work in of an hour. When she rides her bike, it takes her of an hour. If she rides miles per hour faster than she jogs, how far away is her work?
  6. Math

    Jessica can jog to work in 4/5 of an hour. When she rides her bike, it takes her 3/10 of an hour. If she rides 10 miles per hour faster than she jogs, how far away is her work?
  7. algebra

    When Amy drives her car to work, the trip takes 1/2 hour. When she rides the bus, it takes 3/4 hour. The average speed of the bus is 12 mph less than her speed driving. Find the distance she travels to work.
  8. algebra

    When Amy drives her car to work, the trip takes 1/2 hour. When she rides the bus, it takes 3/4 hour. The average speed of the bus is 12 mph less than her speed driving. Find the distance she travels to work.
  9. Algebra-HELP!!!!

    When Amy drives her car to work, the trip takes 1/2 hour. When she rides the bus, it takes 3/4 hour. The average speed of the bus is 12 mph less than her speed driving. Find the distance she travels to work.
  10. Math

    Mr. Kasberg rides his bike at 6 mph to the bus station. He then rides the bus to work, averaging 30 mph. If he spends 20 minutes less time on the bus than on the bike, and the distance from his house to work is 26 miles, what is the …

More Similar Questions