Chemistry

posted by .

An aqueous solution contains 0.196 M hydrosulfuric acid and 0.190 M hydrochloric acid.

Calculate the sulfide ion concentration in this solution.
[S2-] = _________mol/L.

  • Chemistry -

    You CAN go through k1, transfer that data to k2 and solve for sulfide OR you can take a short cut. Here is the short cut.
    H2S = 2H^+ + S^2-
    k1k2 = (H2^+)(S^2-)/(H2S) and solve for S^2-.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. chem

    If 0.752 g of pure sodium carbonate was dissolved in water and the solution titrated with 25.90 mL of hydrochloric acid to a methyl orange end point, calculate the molarity of the hydrochloric acid solution. (Hint: This process takes …
  2. Chemistry

    An aqueous solution contains 0.216 M ascorbic acid (H2C6H6O6) and 0.131 M hydrochloric acid. Calculate the ascorbate (C6H6O62-) ion concentration in this solution. [C6H6O62-] =______________ mol/L.
  3. chemistry(PLease Help)

    An aqueous solution contains 0.223 M carbonic acid and 0.112 M hydrobromic acid. Calculate the carbonate ion concentration in this solution. [CO32-] = mol/L. Can you please help me how to solve this problem?
  4. Chemistry

    1. An aqueous solution contains 0.154 M ascorbic acid (H2C6H6O6) and 0.196 M hydrobromic acid. Calculate the ascorbate (C6H6O62-) ion concentration in this solution. Can you explain how to do this please?
  5. Chemistry

    How do I do this problem, I am very confused on how to even begin: An aqueous solution contains 0.167 M ascorbic acid (H2C6H6O6) and 0.194 M hydroiodic acid. Calculate the ascorbate (C6H6O62-) ion concentration in this solution. [C6H6O62-] …
  6. chemistry

    Solution A:50cm^3 of 1.0mol dm^-3 hydrochloric acid,HCl Solution B:10cm^3 of 2.0mol dm^-3 hydrochloric acid,HCl (a)Calculate the number of moles of hydrochloric acid,HCL in each solution. (b)Solution A and B are mixed together. (i)Calculate …
  7. chem

    A sewage cleanser contains concentrated hydrochloric acid (HCl) as the active ingredient. A titration experiment was carried out to determine the concentration of hydrochloric acid in the domestic cleanser. 25.0 mL of the cleanser …
  8. Chemistry

    Phthalic acid, H2C8H404, is a diprotic acid used in the synthesis of phenolphthalein indicator. Ka1= 1.2x 10^-3, and Ka2 = 3.9 x 10^-6. a) Calculate the hydrongen-ion concentration of a .015 M solution. b) What is the concentration …
  9. Chemistry

    a domestic cleaner contains concentrated hydrochloric acid as the active ingredient. a titration experiment was carried out to determine the concentration of hydrochloric acid in the domestic cleanser. 20.0mL of the cleanser were diluted …
  10. Chemistry

    An 8 Molar (aqueous) solution contains H2O and HNO3. The solution has an S.G. of 1.24 at 25oC. HNO3 is a strong acid that completely dissociates in water. a) Calculate the mass of I Litre of solution. b) Calculate the mass concentration …

More Similar Questions