chemistry

posted by .

In a particular redox reaction, Cr is oxidized to CrO42– and Cu2 is reduced to Cu . Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution. Phases are optional.

Cr + Cu2+ = CrO42- + Cu+

  • chemistry -

    What is your problem with this?

  • chemistry -

    complete and balance the reaction in an acidic solution. I know the half reactions are
    Cr = CrO4^2-
    Cu^2+ = Cu^+

  • chemistry -

    Here is a site that explains how to do it. Memorize the set procedure.
    http://www.chemteam.info/Redox/Redox.html

    Post any question you have about the procedure.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Electrochemistry

    Ag2CrO4(s) + 2e- 2Ag(s) + CrO42-(aq) A chemist wishes to determine the concentration of CrO42- electrochemically. A cell is constructed consisting of a saturated calomel electrode (SCE; which has a reduction potential of 0.242 V relative …
  2. chemistry

    In a particular redox reaction, Cr is oxidized to CrO4^2– and Cu2^+ is reduced to Cu^+ . Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution. Cr + Cu^2+ ---> CrO4^2-+ Cu^+ i started off by doing this 2 x SO3^2- …
  3. Chemistry

    In a particular redox reaction, BrO– is oxidized to BrO3– and Cu2 is reduced to Cu . Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution. Two half reactions: 1.) Cu^2+ --> Cu^+ 2.) BrO^- --> BrO3^- Balanced: …
  4. Chemsitry

    For a particular redox reaction NO2– is oxidized to NO3– and Cu2 is reduced to Cu . Complete and balance the equation for this reaction in basic solution. Phases are optional.
  5. Chemistry

    For a particular redox reaction NO2– is oxidized to NO3– and Cu2 is reduced to Cu . Complete and balance the equation for this reaction in basic solution. Phases are optional.
  6. Chemistry

    Complete and balance the equation for this reaction in basic solution?
  7. Chemistry

    In a particular redox reaction, MnO2 is oxidized to MnO4– and Cu2 is reduced to Cu . Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution. Phases are optional. MnO2 + Cu^2+ ---> MnO4^- + Cu^+
  8. Chemistry

    in a particular redox reaction, MnO2 is oxidized to MnO4– and fe3+ is reduced to fe2+. Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution. Phases are optional.
  9. Chemistry 2

    In a particular redox reaction, MnO2 is oxidized to MnO4– and Ag is reduced to Ag. Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution. Phases are optional.
  10. Chemistry

    in a particular redox reaction, Cr is oxidized to CrO42- and Ag+ is reduced to Ag. Complete and balance the equation for this reaction in acidic solution.

More Similar Questions