Pratical English

posted by .

Can someone check over my answers please.


1. Which sentence contains a helping verb?

A. A small snake slithered across the yard.

B. I walked to the movie theater.

C. Sophia will be taking swimming lessons for the first time.

D. The group of small children startled the ducklings.


2.)Which part of speech is not appropriate in formal writing, but often used in daily conversation?


A. Interjection

B. Preposition

C. Adverb

D. Conjunction


3.)A noun that completes an action is called a/an


A. complement.

B. subject.

C. predicate.

D. object.


4.)In the following sentence, identify the part of speech of the italicized word.
Large fish swim swiftly in the sea.


A. Noun

B. Adverb

C. Adjective

D. Pronoun


5.)In the following sentence, identify the part of speech of the italicized word.
Thousands of years ago, fish were caught in nets and traps.


A. Pronoun

B. Conjunction

C. Verb

D. Preposition


6.)Which of the following nouns is properly capitalized?


A. Telephone

B. Frame

C. orlando

D. Congress


7.) Which sentence contains a verb in the simple past tense?


A. She had obeyed her father.

B. She obeys her father.

C. She has obeyed her father.

D. She obeyed her father.


8.)Choose the sentence that contains an adjectival prepositional phrase.


A. The shoe store across the street recently opened.

B. The dog ran around the table.

C. The tired campers rested underneath the tent.

D. The game begins within an hour.


9.)The following sentence is in what tense?
Laura has given donations to the local food bank.


A. Present

B. Present perfect

C. Past perfect

D. Past


10.)In which sentence is race used as a noun?


A. Tom will race with four other boys.

B. Don't race the motor when you're starting the car.

C. Tom won the race.

D. If you race across town, you'll be on time.


11.)Which of these pronouns is third person plural posessive?


A. Theirs

B. Who

C. That

D. They


12.)Select the antecedent of the pronoun in the following sentence.
The strikers will return to work when the union representatives have completed their negotiations.


A. work

B. negotiations

C. strikers

D. representatives


13.)The noun to which a pronoun refers is called the ________ of the pronoun.


A. object

B. modifier

C. antecedent

D. dependent


14.)In the following sentence, what is the subject complement?
My neighbor is a newspaper reporter.


A. Neighbor

B. Reporter

C. My

D. Newspaper







15.)In the following sentence, identify the part of speech of the italicized word.
Large fish swim swiftly in the sea.


A. Noun

B. Adjective

C. Verb

D. Adverb

1.)c
2.)a
3.)b
4.)c
5.)d
6.)d
7.)d
8.)a
9.)b
10.)c
11.)a
12.)d
13.)c
14.)b
15.)d

  • Practical English -

    Since I don't know which words are italicized in 4, 5, and 15 -- I can't check those.

    Your other answers are correct! Great job!

  • Pratical English -

    okay thanks for your help.

  • Pratical English -

    You're welcome.

  • Pratical English -

    In the following sentence, identify the part of speech of the italicized word.
    Thousands of years ago, fish were caught in nets and traps.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. English

    Posted by John on Thursday, December 18, 2008 at 9:21pm. We see a movie at a movie theater. We see a play at a theater such as the Joe's theater. Can you see a movie at a theater?
  2. English

    Which sentence contains a helping verb? A. The group of small children startled the ducklings. B. I walked to the movie theater. C. A small snake slithered across the yard. D. Sophia will be taking swimming lessons for the first time.
  3. Verb - Check

    Because someone accidentally pushed Frank as he walked down the street, he nearly dropped his papers and lost them in the wind. In the sentence above, which verb is the irregular verb?
  4. English

    13. When an adverb modifies a verb with a helping verb, the adverb should generally be placed A. before the helping verb. B. after the helping verb. C. at the end of the sentence. D. at the beginning of the sentence. Ms.Sue I just …
  5. critical thinking

    Which of the following is not a primary sentence pattern for asking questions in English?
  6. critical thinking

    Which of the following is not a primary sentence pattern for asking questions in English?
  7. critical thinking

    Which of the following is not a primary sentence pattern for asking questions in English?
  8. English

    Choose a sentence that does not contain a helping verb: (1) Erica is climbing the steepest trail. (2) She will not go to the very highest peak. (3)She wants a photograph of the valley below. (4) Has she ever made the climb before?
  9. English

    Can you please check my answers? 1. Throughout the night the security guard walked from store to store. Subject: guard Verb: walked Prepositional phrase: throughout the night, from store to store 2. The meeting concerning the new town
  10. English

    When an adverb modifies a verb with a helping verb, the adverb should generally be placed A. after the helping verb. B. at the end of the sentence. C. before the helping verb. D. at the beginning of the sentence. i believe it is A …

More Similar Questions