psychology

posted by .

# 1.31
(1 pts.) Debbie is a little girl who has been diagnosed as having autistic disorder. Each time she engages in self-injurious behavior, like head-banging, her mother immediately runs over and attempts to stop her by holding her close. According to behavioral theorists, what might this attempt at stopping her behavior actually do?

A) It should decrease the behavior because children with autistic disorder dislike physical contact.
B) The attention her mother is giving Debbie is actually reinforcing, so the self-injurious behavior should increase.
C) The holding will actually frustrate Debbie, so she will head-bang even more.
D) Holding will have no effect on the self-injurious behavior, because autistic children are oblivious to the outside world.

# 1.32
(1 pts.) The prognosis for individuals with learning, communication, and motor skills disorders is;

A) poor unless they undergo complicated neurosurgery to correct their problems.
B) good if they are placed on medications designed to control their attentional difficulties.
C) fair if placed they are placed in remedial educational programs.
D) good if their learning environment provides more structure and fewer distractions.

# 1.33
(1 pts.) In many ways, Sally seems like a typical teenager. However, she repeatedly argues with her parents, refuses to do what she is told, and at times does things to deliberately annoy people. If this behavior pattern is relatively long-term, Sally might possibly have

A) conduct disorder.
B) attention deficit hyperactivity disorder.
C) rumination disorder.
D) oppositional defiant disorder.

# 1.34
(1 pts.) While eating, Lindsay often spits her food back up and rechews it. Assuming that this is a persistent problem, Lindsay might be diagnosed with

A) pica
B) feeding disorder of infancy or early childhood
C) rumination disorder
D) bulimia nervosa

# 1.35
(1 pts.) Frannie still wets the bed occasionally. Which of the following factors would be LEAST important in terms of her being diagnosed as having enuresis?

A) if she was ever successfully potty-trained
B) her current age
C) the frequency of her bed-wetting
D) the duration of her symptoms

# 1.36
(1 pts.) Based on the incidence of Fetal Alcohol Syndrome in various ethnic groups, which of the following individuals would be considered high risk?

A) a woman of French Canadian descent
B) a woman of Irish descent
C) a woman of Italian descent
D) a woman of Native American descent

# 1.37
(1 pts.) Five-year-old Julio appeared normal for the first two years of life. At age two there was a marked deterioration in his language, social, and motor skills. Julio might be diagnosed as having

A) Rett's disorder.
B) childhood disintegrative disorder.
C) Asperger's disorder.
D) autistic disorder.

# 1.38
(1 pts.) Cindy is in her first year of high school. She has always been viewed as a lazy student who just does not put any effort into her writing. Her spelling is terrible and the sentences she writes are disorganized and filled with syntactical errors. Rather than being lazy, Cindy may very well have a

A) dyslexic disorder.
B) mathematics disorder.
C) receptive language disorder.
D) disorder of written expression.

# 1.39
(1 pts.) Jeremy has a difficult time sitting still, and interrupts others, but generally can pay attention to what his teacher is saying as he moves around the room. Jeremy might be diagnosed with

A) attention-deficit/hyperactivity disorder, inattentive type.
B) attention-deficit/hyperactivity disorder, hyperactive-impulsive type.
C) attention-deficit/hyperactivity disorder, combined type.
D) attention-deficit/hyperactivity disorder, overactive type.

# 1.40
(1 pts.) Which of the following children is MOST likely to benefit from behavioral interventions designed to treat conduct disorder?

A) Mason, who is 17 years old
B) Ted, who is 15 years old
C) James, who is 14 years old
D) Nathan, who is 11 years old

31.D 32.D 33.B 34.B 35.A 36.D 37.B 38.C 39.B 40.A

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. pschology

    Plaes help me with this I need it as soon as possible... Thanks 1.Choose one of the disorders listed below: •Tourette’s Syndrome •Oppositional Defiant Disorder •Conduct Disorder •Anxiety Disorder •Bipolar Disorder You can …
  2. Psychology

    A child with mental retardation but not autism is more likely to display_______ than a child with autism. A.self injurious behavior b.Smiling and eye contact c.sterotyped motor behaviors d.self-stimulatory behaviors i chose c but could …
  3. psychology

    # 1.11 (1 pts.) While Pete was out playing touch football with his friends, he tripped, fell, and bumped his head on the ground. Immediately afterward, he was very disoriented and kept asking his friends what time it was. Pete may …
  4. psychology

    # 1.21 (1 pts.) William is acutely retarded and requires intense care. His IQ has been measured at approximately 15. What term would be used to classify William's level of retardation?
  5. psych

    1.21 (1 pts.) William is acutely retarded and requires intense care. His IQ has been measured at approximately 15. What term would be used to classify William's level of retardation?
  6. psych

    21(1 pts.) Based on the incidence of Fetal Alcohol Syndrome in various ethnic groups, which of the following individuals would be considered high risk?
  7. psychology 220

    # 1.56 (1 pts.) Mr. Kang, a recent immigrant from China, is extremely overwhelmed and distressed by the untimely death of his wife. His co-workers are concerned about his mental health because he believes he is in constant contact …
  8. psychology 220

    # 1.55 (1 pts.) Which of the following information led Dr. Tobin to conclude that Peter was suffering from bipolar disorder?
  9. Psychology 220

    # 1.55 (1 pts.) Which of the following information led Dr. Tobin to conclude that Peter was suffering from bipolar disorder?
  10. Mental Health

    Hello I am working on DSM questions and am having problems with selecting the correct response can you help. Here are the questions I am not sure about. Michael was recently diagnosed by his psychiatrist with bipolar disorder. He reports …

More Similar Questions