posted by .

# 1.11
(1 pts.) While Pete was out playing touch football with his friends, he tripped, fell, and bumped his head on the ground. Immediately afterward, he was very disoriented and kept asking his friends what time it was. Pete may have experienced

A) delirium.
B) dementia.
C) amnesia.
D) agnosia.

# 1.12
(1 pts.) George can understand what his doctor wants him to do when he asks him to cough and to touch his index finger to his nose, but he cannot perform these simple motor activities. George is suffering from

A) apraxia.
B) agnosia.
C) aphasia.
D) dyslexia.

# 1.13
(1 pts.) Why might recent research have indicated an increase in the total number of cases of Alzheimer's disease in the past few years?

A) because of the trace amounts of aluminum added to municipal water supplies
B) because of the increased use of artificial sweeteners like saccharin
C) because of the increase in the total number of individuals living beyond 65
D) because of decreased amounts of ozone in the atmosphere

# 1.14
(1 pts.) While he is resting, Ray's hands shake uncontrollably. At times his head appears to jerk from side to side. Ray may be showing the early symptoms of

A) Parkinson's disease.
B) Pick's disease.
C) Alzheimer's disease.
D) Creutzfeldt-Jakob disease.

# 1.15
(1 pts.) Angie, an elderly woman, became depressed a few days ago and is now experiencing a memory loss. Based on this symptom pattern which of the following might she have?

A) Alzheimer’s disease
B) pseudodementia
C) vascular dementia
D) Huntington's disease

# 1.16
(1 pts.) Which of the following individuals is MOST likely to suffer from delirium based on the information in the text?

A) Twenty-four-year old Megan, who has been hospitalized for pneumonia
B) Thirty-two-year old Steve, who is home with a bad case of the flu
C) Forty-five-year old Charles, who is in a mental hospital
D) Seventy-year old Margaret, who has been hospitalized for gallstones

# 1.17
(1 pts.) Mrs. Williams can recognize most of her friends by voice over the telephone, but when asked to identify her friends in pictures she is at a loss. She is apparently suffering from

A) dyslexia.
B) apraxia.
C) aphasia.
D) agnosia.

# 1.18
(1 pts.) Harry has recently been getting lost in the factory where he works. He is forgetting some of the names of his coworkers. He is having difficulty concentrating and his reading comprehension is poor. He denies having any memory problems but occasionally gets anxious over his confusion and forgetfulness. Which phase of dementia is he in?

A) forgetfulness
B) early confusional
C) late confusional
D) late dementia

# 1.19
(1 pts.) Donna is in her mid-twenties and has been experiencing involuntary muscle spasms which cause her to move in a jerky fashion. In addition, she has become very sexually impulsive. From what organic brain disorder might she be suffering?

A) Huntingdon's disease
B) Pick's disease
C) Parkinson's disease
D) Alzheimer's disease

# 1.20
(1 pts.) Tommy is a 43-year-old man who has Down syndrome. Recent research indicates that he is likely to develop

A) Parkinson's disease.
B) Alzheimer's disease.
C) Pick's disease.
D) multiple sclerosis.

  • psychology -

    You forgot to include your answers.

  • psychology -

    11.B 12.A 13.C 14.A 15.A 16.A 17.B 18.D 19.B 20.D

  • psychology -

    Only 12, 13, and 14 are correct. That's 30 %.

    Please read your book carefully.

  • psychology -

    11.A 15.C 16.D 17.A 18.B 19.A 20.B

  • psychology -


  • psychology -


Respond to this Question

First Name

School Subject

Your Answer

Similar Questions

  1. English

    Can you check the following two paragraphs please?
  2. English

    Can you check the following sentences for me, please?
  3. English

    Can you please check these questions, please?
  4. English

    Thank you very much for your help. I have some more sentences I'm not sure of. 1) I've been proud of myself when I won the regional competition of judo. I’ve been proud on 24 July when I passed my driving test. Can you say “when …
  5. English

    Thank you very much. Here are some more sentences I'd like you to check. I thought the sentence "In my family, we are in three" was incorrect. 1)I like doing a lot of things like hanging out with my friends, cooking with my mum and …
  6. English

    I urgently need you to check this paragraph.I'm unsure about the use of phrasal verbs. Thank you. 1) Maggie and Fred met each other at a wedding party and hit it off immediately. 2) Maggie fell head over heels for Fred. He, in his …
  7. English

    Thank you very mch for comforting me. Actually, my son likes playing football though his performances are not very good. He likes getting enganged in the various activities and talking to his friends while doing them. He does his best …
  8. psych

    1.11 (1 pts.) While Pete was out playing touch football with his friends, he tripped, fell, and bumped his head on the ground. Immediately afterward, he was very disoriented and kept asking his friends what time it was. Pete may have …
  9. Physics

    A 69.5kg football player is gliding across very smooth ice at 2.15m/s . He throws a 0.470kg football straight forward. A) What is the player's speed afterward if the ball is thrown at 16.0m/s relative to the ground?
  10. Math

    Dan wants to collect data about the eating habits of his friends. Which questions are statistical questions he could ask?

More Similar Questions