Physics

posted by .

A 49.9-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 48.8 m/s and rises to a height of 24.0 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it is 5.42 m below its highest point?

  • Physics -

    a) KE=original KE-PE gained
    = 1/2 m *48.8^2 - mg(24)

  • Physics -

    I am not sure I am understanding this answer. Also if you knew how to do part b

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Physics

    A 49.5-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 41.9 m/s and rises to a height of 29.7 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  2. physics

    A 47.8-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 53.6 m/s and rises to a height of 32.6 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  3. physics

    A 47.8-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 53.6 m/s and rises to a height of 32.6 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  4. physics

    A 46.7-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 55.5 m/s and rises to a height of 25.9 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  5. Physics

    A 51.9-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 50.8 m/s and rises to a height of 28.4 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  6. physics

    A 50.7-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 51.2 m/s and rises to a height of 21.8 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  7. physics

    A 50.7-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 51.2 m/s and rises to a height of 21.8 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  8. PHYSICS

    A 50.5-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 57.4 m/s and rises to a height of 23.2 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  9. PHYSICS

    A 48.7-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 47.5 m/s and rises to a height of 27.5 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …
  10. physics

    A 50.4-g golf ball is driven from the tee with an initial speed of 45.7 m/s and rises to a height of 26.9 m. (a) Neglect air resistance and determine the kinetic energy of the ball at its highest point. (b) What is its speed when it …

More Similar Questions