Mat 116 Algebra 1A

posted by .

7[3m-(m+2)]>-6(m+3)

Use set-builder notation to describe the complete solution

{m|m > ? }

(type an equality symbol; then type an integer or a simplified fraction.)

  • Mat 116 Algebra 1A -

    7[3m-(m+2)] > -6(m+3).
    Since the absolute value of a positive
    number is = the absolute value of a negative number of the same magnitude,
    we have 2 solutions.

    +-7(3m-(m+2)) > -6(m+3),

    +7(3m-m-2) > -6m-18,
    7(2m-2) > -6m-18,
    14m-14 > -6m-18,
    14m + 6m > -18 + 14,
    20m > -4,
    m > -1/5.

    -7(3m-(m+2)) > -6(m+3),
    -7(3m-m-2) > -6m-18,
    -7(2m-2) > -6m-18,
    -14m + 14 > -6m-18,
    -14m + 6m > -18-14,
    -8m > -32,
    m < 4.

    Solution set: m > -1/5, and m < 4.

    OR
    -1/5 < m < 4.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math

    use set-builder notation to describe the complete solution 5[3m-(m+6)]>-6(m-5)
  2. algebra

    Can someone please help me with this? Use the set-builder notation to describe the solution. 3(3-8x)+5x<2(9+6x) {x„ x ?
  3. algebra

    Can someone please help me with this? Use the set-builder notation to describe the solution. 3(3-8x)+5x<2(9+6x)
  4. Math

    Solve by the elimination method. 4x +5y=1 8x +10y=2 What is the solution of the system?
  5. Algebra

    Use set builder notation to describe the complete solution. 5[3m-(m+4)]>-2(m-4)
  6. Algebra

    thank you so much i had it right. i need help with this one too. i don't understand it. solve. -7/2x=-9/4 the solution set is {x|x__ __} (Simplify your answer.Type an inequality symbol;they type an integer or a fraction.)
  7. College Algebra

    4y-3<7y-4 Use set-builder notaion to describe the complete solution. {y/y_ _}
  8. College Algebra

    4y-3<7y-4 Use set-builder notaion to describe the complete solution. {y/y_ _}
  9. Algebra

    41-(2x+4)< or + to 2(x+1)+x Use set-builder notation to describe the complete solution. {x/x__ __}
  10. algebra

    Solve, 0.7x+4 is equal to or less than 1.1x-7 Simplify your answer. Type and inequality symbol; then type an integer or a decimal. The solution is {x x ___ ____}

More Similar Questions