physics

posted by .

please help i cannot figure this out

A 0.27 kg ball of dough is thrown straight up into the air with an initial velocity of 12 m/s.
Find the momentum of the ball of dough halfway to its maximum height on the way up.
and

A 61 kg pole-vaulter falls from rest from a height of 6.6 m onto a foam-rubber pad. The pole-vaulter comes to rest 0.30 s after landing on the pad.
Calculate the athlete's velocity just before reaching the pad.
Calculate the constant force exerted on the pole-vaulter due to the collision.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. science/physics

    A 0.09 kg ball of dough is thrown straight up into the air with an initial speed of 5.5 m/s. (a) Find the momentum of the ball of dough at its maximum height. (b) Find the momentum of the ball of dough halfway to its maximum height …
  2. science/physics

    A 0.09 kg ball of dough is thrown straight up into the air with an initial speed of 5.5 m/s (a) Find the momentum of the ball of dough at its maximum height. (b) Find the momentum of the ball of dough halfway to its maximum height …
  3. science

    a .17 kg ball of dough is thrown straight up into the air with an initial speed of 12 m/s. The acceleration of gravity is 9.81 m/s^2. What is its momentum halfway to its maximum height on the way up?
  4. PHYSICS!

    A 0.15 kg ball of dough is thrown straight up into the air with an initial velocity of 13 m/s. (a) Find the momentum of the of dough at its maximum height. kg·m/s upward (b) Find the momentum of the ball of dough halfway to its maximum …
  5. Physics

    A 0.15 kg ball of dough is thrown straight up into the air with an initial speed of 5.7 m/s. a.)Find the momentum of the ball of dough at its maximum height. b.) Find the momentum of the ball of dough halfway to its maximum height …
  6. physics

    A 0.23 kg ball of dough is thrown straight up into the air with an initial velocity of 12 m/s.Find the momentum of the ball of dough halfway to its maximum height on the way up.
  7. Physical Science

    Four balls are taken to the top of a building. Ball 1 is dropped (zero initial velocity). Ball 2 is thrown straight up with a velocity of 3 m/s. Ball 3 is thrown straight out with a horizontal velocity of 3 m/s. Ball 4 is thrown straight …
  8. physics

    A 0.13 kg ball of dough is thrown straight up into the air with an initial speed of 18 m/s. The acceleration of gravity is 9.81 m/s2 .What is its momentum halfway to its max- imum height on the way up?
  9. Physics

    A 0.19 kg ball of dough is thrown straight up into the air with an initial speed of 13 m/s.The acceleration of gravity is 9.81 m/s. b) What is its momentum halfway to its maximum height on the way up?
  10. Physics

    In an inelastic collision, a steel ball of mass 200 g was hit hard into a large ball of dough of mass 700 g. The velocity of the steel ball was 25m/s. After the collision, the steel ball was stuck in the dough, and this combined system …

More Similar Questions