chemistry

posted by .

A solution is prepared by dissolving 25.0 g of ammonium sulfate in enough water to make 100.0 mL of stock solution. A 10.0 mL sample of this stock solution is added to50.0 mL of water. Calculate the concentration of ammonium ions and sulfate ions in the final solution.

  • chemistry -

    a chemist pours 20 grams of a liquid into a beaker. what is the volume of the liquid if it has a density of 2.5 grams/ml.

  • chemistry -

    25 g (NH4)2SO4 in 100 mL soln.
    Dilute 10 mL to 50 mL.

    Concn is not 25 g x (10/50) = 5.0 g in the 50
    moles (NH4)2SO4 = grams/molar mass
    M = moles/L. (note: L is 0.050 from the 50 mL)
    (SO4^-2) = [(NH4)2SO4]
    (NH4^+) = 2 x [(NH4)2SO4]

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. please help meDr.Bob

    I would appreciate very much If you guys could show me how to approach this problem. A solution is prepared by dissolving 10.8g of ammonium sulfate in enough water to make 100.0mL of stock solution. A 10.00mL sample of this stock solution …
  2. chem

    A solution is prepared by dissolving 16.5 g ammonium sulfate in enough water to make 145.0 mL of stock solution. A 10.50 mL sample of this stock solution is added to 57.70 mL of water. Calculate the concentration of ammonium ions and …
  3. chemistry

    Hey, I am having a real hard time getting the answers to the problems. Any help would be greatly aprreciated! 1. When 11 mL of a solution containing 2.9 M AlBr3 is diluted to 33 mL, a dilute solution is formed. What is the Br- concentration …
  4. Chemistry

    A solution is prepared by dissolving 15.6 g ammonium sulfate in enough water to make 100.0 mL of stock solution. A 10.00 mL sample of this stock is added to 52.00 mL of water. Calculate the concentration of ammonium ions and sulfate …
  5. CHEMISTRY

    1.) A solution is prepared by dissolving 5.00 g of stannic nitrate in enough water to make 250.0 mL of stock solution. A 15.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. Calculate the …
  6. Chemistry

    Is my answer in 3 sig fig or 4 sig fig?? A solution is prepared by dissolving 12.80 g of magnesium chlorite in enough water to make 200.0 mL of stock solution. A 25.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and
  7. CHEMISTRY

    Ion Concentrations 1.) A solution is prepared by dissolving 5.00 g of stannic nitrate in enough water to make 250.0 mL of stock solution. A 15.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. …
  8. Chemistry(reposts #1)

    A solution is prepared by dissolving 5.00 g of stannic nitrate in enough water to make 250.0 mL of stock solution. A 15.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. Calculate the concentrations …
  9. Chemistry (reposts#2)

    A solution is prepared by dissolving 5.00 g of ferric chloride in enough water to make 500.0 mL of stock solution. A 50.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. Calculate the concentrations …
  10. Chemistry....

    Wouldn't it be 3*0.234 instead of 2* 0.234?

More Similar Questions