alegebra

posted by .

amelia gets 4 points for each correct answer and loses 1 point for each worng answer. One her last quiz she earned 50 points and answered 25 questions. write a system of equations

  • algebra -

    to do what?

  • alegebra -

    c = number of correct answers
    Amelia gets 4 points for each correct answer so...
    4c = how many points she gets from answering correctly

    Points deducted = 1(25-c)
    25 is number of questions
    Therefore...
    4c-1(25-c)=50

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. elem alg

    On a certain test, the student gets 3 points for each correct answer and loses 2 points for each incorrect answer. The test has 37 questions total. (no question can be lfet blank.) If x is the number of answers a students gets correct, …
  2. Math

    Kosuke wrote a mathematics contest consistingof 25 multiple choice questions, the scoring system gave 6 points for a correct answer, 2 points for not answering, and 1 point for an incorrect answer.Kosuke got x correct and left y unanswered …
  3. Math

    In a science competition with ten problems, a student gets 5 points for a correct answer and loses 2 points for an incorrect answer. If Alice answered every problem and her score was 29, how many correct answers did she have?
  4. Algebra 1 - 9th Grade

    A contestant on a quiz show gets 50 points for every correct answer and loses 100 points for each incorrect answer. After answering 24 questions, the contestant has 300 points. How many questions has the contestant answered correctly?
  5. Algebra 1

    A contestant on a quiz show gets 50 points for every correct answer and loses 100 points for each incorrect answer. After answering 24 questions, the contestant has 300 points. How many questions has the contestant answered correctly?
  6. Algebra 1

    A contestant on a quiz show gets 50 points for every correct answer and loses 100 points for each incorrect answer. After answering 24 questions, the contestant has 300 points. How many questions has the contestant answered correctly?
  7. Math

    A 100 point test contains a total of 20 questions. The multiple choice questions are worth 3 points each and the short response answer questions are worth 8 pints each. Write a system of linear equations that represents this situation, …
  8. Math

    Sanjay takes a pre-ap multiple choice test of 25 questions in which he earns 10 points for every correct answer, but loses 2 points for every incorrect answer. Sanjay answered all 25 questions and scored 202 points. How many did he …
  9. Math

    A quiz has 20 questions with 5 points awarded for each correct answer and one point deducted for each incorrect answer, with 0 for each question omitted, Larry scored 72 points. How many questions did he omit?
  10. Math

    Is (2,12) a solution to the given system?

More Similar Questions