Chemistry 22

posted by .

A 19.18 mL of 0.125 M Oxalic Acid (H2C2O42H2O) is titrated with a Ca (OH)2
solution. The initial volume of Ca(OH)2 was 14.38 and the final volume of
Ca(OH)2 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the
concentration of Ca (OH)2?

  • Chemistry 22 -

    H2Ox + Ca(OH)2 ==> CaOx + 2H2O

    moles H2Ox = M x L = ??
    moles Ca(OH)2 = same as H2Ox because the equation shows the reaction is 1:1.

    Then M Ca(OH)2 = mols/L
    You know, of course, to find the volume of Ca(OH)2 that you subtract the final volume from the initial volume.

  • Chemistry 22 -

    Why is it H2Ox instead of H2C2O4?

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. college Chemistry

    1. If 25 grams of Iron (III) hydroxide is dissolved in a 500mL volumetric flask, what is the Molarity of the solution?
  2. college Chemistry

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of NaOH?
  3. Chemistry Help Pls!!!

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of NaOH?
  4. college Chemistry

    What is the mole of oxalic acid? Equation:H2C2O4 + 2NaOH---> Na2C2O4 + 2H2O *Moles of oxalic acid dihydrate is 0.032 mole. * Molarity of oxalic acid solution is 0.128 M oxalic acid solution. * Initial volume of Oxalic acid is 19.8
  5. Chemistry

    What is the mole of oxalic acid? Equation:H2C2O4 + 2NaOH---> Na2C2O4 + 2H2O *Moles of oxalic acid dihydrate is 0.032 mole. * Molarity of oxalic acid solution is 0.128 M oxalic acid solution. * Initial volume of Oxalic acid is 19.8
  6. college Chemistry

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of NaOH?
  7. Chemistry

    A 21.18 mL of 0.250 M NaOH is titrated with a H2SO4 solution. The initial volume of H2SO4 was 13.28 and the final volume of H2SO4 was 28.29 mL when the solution turned very slightly pink. What is the concentration of H2SO4?
  8. chemistry

    A solution is prepared by dissolving 0.5842g of oxalic acid (H2C2O4) in enough water to make 100.0ml of solution. A 10.00ml aliquot (portion) of this solution is then diluted to a final volume of 250.0ml. What is the final molarity …
  9. Chemistry

    25.00 mL of a solution of oxalic acid are titrated with 0.2586 m NaOH (aq). The stoichiometric eend point is reached when 43.42 mL of the solution of base is added. What is the molarity of the oxalic acid solution?
  10. Chemistry

    1. A sample of oxalic acid (H2C2O4, with two acidic protons), of volume 46.56 mL was titrated to the stoichiometric point with 17.06 mL of 0.297 M NaOH(aq). What is the molarity of the oxalic acid?

More Similar Questions