Post a New Question

:( math

posted by .

Please answer!!!

Robert spent 3/5 of his money on stero equipment and 1/6 of the money he had left on lunch. He left the house with $24. How much money did Robert return with?

  • :( math -

    24 x 3/5 = $14.40, 1/6 x 14.40 =2.40, 14.40-2.40=?

  • :( math -

    M=Roberts money , R=Rest of money
    After he by stereo he have M-(3/5)M
    =(5/5)M-(3/5)M=(2/5)M , Becouse 1=(5/5)
    (1/6) of that he spent for lunch.
    (1/6)*(2/5)M=(2/30)M=(1/15)M Becouse (2/30)=(1/15)
    He totaly spent (3/5)M+(1/15)M
    =(9/15)M+(1/15)M=(10/15)M=(2/3)M Becouse (10/15)=(2/3)
    R=M-(2/3)M=(3/3)M-(2/3)M=(1/3)M
    (1/3)M=24 Myltiply with 3, M=24*3=72$

  • :( math -

    how would I write that as an expression? Like I have to use an variable like x in it. X= $ robert returned with.
    how do I write it with an expression with this prblem?

  • :( math -

    24*(3/5) = 14.4 dollars (for stereo equipment)
    24-14.4 = 9.6 dollars (money left)
    9.6*(1/6) = 1.6 dollars (for lunch)

    24-(14.4+1.6) = 8 dollars

    so there,, :)

  • :( math -

    Sorry my first ansver is wrong. I think that he come back with 24$. Wrong. Sorry.
    He have 24$
    He pax stereo: 24*(3/5)=(72/5)= 14.4$
    After that he have: 24-14.4= 9.6$
    1/6 of hat he spent for lunch.
    Price of lunch is 9.6/6=1.6$
    Rest of money is 9.6-1.6=8$

  • :( math -

    you guys all said different answers...

  • :( math -

    ohhh ok

  • :( math -

    I think Bosnian's 2nd answer is right. I made a mistake on mine.

  • :( math -

    3/5 * 24 = 14.40 on stereo equip.
    1/6(24 - 14.40) = 1/6 * 9.60 = 1.60
    f0r lunch,

    Bal. = 9.60 - 1.60 = 8.00.

  • :( math -

    3
    - of his previous amount of money before lunch.
    5


    1
    - of money he had left.
    6

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math

    robert received a weekly allowance of $6.00 on monday he put 50%of his money in his empty piggy back but then took out 50% of that money to go to a movie. how much money was left in the piggy bank?
  2. math

    Robert spent 3/5 of his money on stereo equipment and 1/6 of the money he had left on lunch. He left the house with $24. How much did robert return with?
  3. :(

    Please answer!!! Robert spent 3/5 of his money on stero equipment and 1/6 of the money he had left on lunch. He left the house with $24. How much money did Robert return with?
  4. Algebra

    I need help with this like really badly sooo yeahhhh:) here it is: Hugo withdrew some money from his bank account. He spent one third of the money for gasoline. Then he spent half of what was left for a haircut. He bought lunch for …
  5. Math

    A merchant visited 3 fairs. At the first, he doubled his money and spent $30; at the second he tripled his money and spent $54; at the third, he quadrupled his money and spent $72, and then had $48 left. How much money had he at the …
  6. Math

    Sarah was given a sum of money. She spent the same amount of money each day. She spent 2/7 of her money in 6 days. After another 5 days, she had $20 left. How much money did she have at first.
  7. Math

    Robert and Damien had the same amount of money. Each day, Robert spent $4 and Damien spent $6. When Damien had $12 left, Robert had 4 times as much money as Damien. How much money did each boy have at first?
  8. math

    Emily spent 1/2 of her money at the grocery store. Then, she spent 1/2 of what was left at the baker. Next she spent 1/2 of what was left on a cd. She spent the remaining $6.00 on lunch. How much money did she start with ?
  9. Math

    Kelby has some money. She bought a birthday gift for $11 and spent one-half of the remaining money on clothes. She spent 4/5 on gas and used 1/5 of what was left for entertainment. She saved the $28 she had left. How much money did …
  10. Math

    Robert spent 3/8 of his money on food and 3/10 on his house rent what fraction of income is left with him if the money left is 3570 what is his monthly income

More Similar Questions

Post a New Question