Algebra/Math

posted by .

Can you check these for me.

Directions: Find the slope of the line that passes through each pair of points.

1. (3,-8) and (-5,2)
Answer: -10/8

2. (-10,-3) and (7,2)
Answer: -5,-17

3. (-7,-6) and (3,-6)
Answer: 9

4. (8,2) and (8,-1)
Answer: 0 undefined

Directions: State whether the graphs of the following equations are parallel, perpendicular, or neither.

5. 2x+3y=4
3x+2y=6
Answer: parallel

6. 1/2x+2y=1
4x-y=3
Answer: parallel

7. 6x-9y=4
2/3x-y=11
Answer: perpendicular

8. y-7=0
3x=5
Answer: neither

Math Problem: A pyramid of aluminum cans is built against a wall so that there are two cans in the top row, four cans in the second row, six cans in the third row , and so on. How many rows are there if the pyramid contains 1190 cans?
Answer: 595 rows

  • Algebra/Math -

    Question 1-5:
    slope is tangens of angle betwen x-axis and line.
    Equation is:

    tan(alpha)=(y2-y1)/(x2-x1)

    Firs 5 question is O.K

  • Algebra/Math -

    Sorry. Answer for question 5 is not correct.
    2x+3y=4 , 3y=-2x+4 (Divided with 3)
    y=(-2/3)x+4/3 Slope (-2/3)

    3x+2y=6 , 2y=-3x+6 (Divided with 2)
    y=(-3/2)x+3 Slope(-3/2)

  • Algebra/Math -

    Question 6
    (1/2)x+2y=1 , 2y=(-1/2)x+1
    (Divided with 2) y=(-1/4)x+1/2
    Slope(-1/4)

    4x-y=3 , y=4x-3 (Slope 4)

    Perpendicular

  • Algebra/Math -

    Question 7
    6x-9y=4 , -9y=-6x*4 (Divided with -9)
    y=(-6/-9)x-4/9
    y=(2/3)x-4/9 Slope (2/3)

    (2/3)x-y=11 , y=(2/3)x-11 Slope (2/3)

    Parallel

  • Algebra/Math -

    Best way to check that is that you drive this lines in grid.Is enough 2 points for any lines.
    For question 5 draw lines
    (-2/3)x+4/3 and y=(-3/2)x+3
    For question 6 draw lines
    (-1/4)x+1/2 and y=4x-3
    For question 7 draw lines
    (2/3)x-4/9 and (2/3)x-11

  • Algebra/Math -

    Question 8
    y-7=0 y=7
    For all values of x y=7
    That is line parallel with x-axis

    3x=5 (divided with 3)
    x=5/3
    For all values of y x=5/3
    That is line p0arallel with y-axis

  • Algebra/Math -

    3x(5-(10-8)

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Algebra

    Checking a few answers to some algebra problems: 1.Find the slope of the line that passes through the points (-4,1) and (3,5). I got m = 5-1 / 3-(4) Answer is m = 4/7 2.Find the equation, in slope-intercept form, of the line that passes …
  2. Algebra

    Can someone check my answers? 1. Write the equation of the line that passes through point (–2, 3) with a slope of –4. Answer: y = -4x - 5 2. Find the slope and y-intercept. x = –8 Answer: Slope: undefined; y-intercept: none 3.
  3. Math/Algebra do u know how to do slope intercept?

    The following problems are in slope,point slope, and slope intercept forms of a line. Could you check these thanks. Find the slope intercept form of a line that passes through these two points (-4,4) and (2,1) Answer: y= -1/2x-2 Find …
  4. math

    i have more than one question so if u no any of the answers please tell me 1.) write the point-slope form of the equation of the line with slope -2 passing through the point ( -5, -9). 2.) write the point-slope form of an equation …
  5. Algebra

    1. What is the equation for the line that passes through the point (-5,2) and has a slope of 0?
  6. math

    1. What is the slope of the line that passes through the points (-2, 5) and (1, 4)?
  7. Algebra

    The pair of points (6,y) and (10,-1) lies on a line with slope 1/4. What is the value of y?
  8. Algebra 1- Please help whenever you get the chance

    2. What is the slope of the line that passes through the pair of points?
  9. Algebra 1 help

    Can someone tell me if my answers are right and explain how you got each one thank you very much ! 1. What is the slope of the line that passes through the points (-2, 5) and (1, 4)?
  10. Algebra

    Please help! I need it fast. And yes this is Connections Academy, Linear Functions Test (1) What is the slope of the line that passes through the pair of points: (1,7) and (10,1) (2) What is the slope of the line that passes through …

More Similar Questions