Phisic mechanic

posted by .

A car of 1,500 kg accelerates uniformly from rest to a speed of 10 m / s in 3 s.
(A) Find the work done on the car during that interval.
(B) Find the average power developed by the engine in those first 3 s.
(C) Find the instantaneous power of the motor at t = 2 s.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Phisic mechanic

    A trailer mechanic pushes a 2500 kg car, home to a speed v, performing a job during the 5000 J. In this process, the car moves 25 m. Neglecting friction between the car and roadway: (A) What is the final velocity v of the car?
  2. physics

    A 1.50 multiplied by 103 kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.9 m/s in 11.6 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. 1 W (b) Find …
  3. physics

    A 1.50 103-kg car starts from rest and accelerates uniformly to 18.5 m/s in 11.3 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. 1 W (b) Find the instantaneous …
  4. Physics- PLEASE HELP

    A 2300. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 24.0 m/s in 24.0 s. Assume that air resistance remains constant at 510 N during this time. Find (a) the net force on the car b) the average power developed by the engine?
  5. Physics!!!

    A 2300. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 24.0 m/s in 24.0 s. Assume that air resistance remains constant at 510 N during this time. Find (a) the net force on the car b) the average power developed by the engine?
  6. Physics- Elena please help!

    A 2300. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 24.0 m/s in 24.0 s. Assume that air resistance remains constant at 510 N during this time. Find (a) the net force on the car b) the average power developed by the engine?
  7. physics

    A 800. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.0 m/s in 22.0 s. Assume that air resistance remains constant at 340 N during this time. Find (b) the average power developed by the engine
  8. Physics

    A car of mass 1200kg starts from rest, accelerates uniformly to a speed of 4.0 meters per second in 2.0 seconds and continues moving at this constant speed in a horizontal straight line for an additional 10 seconds. the brakes are …
  9. Physics

    A 1.50 ✕ 103-kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.3 m/s in 11.7 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. W (b) Find the …
  10. physics

    A 1.50 ✕ 103 kg car starts from rest and accelerates uniformly to 17.1 m/s in 12.7 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. W (b) Find the …

More Similar Questions