4th grade

posted by .

I spent $40.00 on a sweater and a shirt. The sweater cost $12.00 more than the shirt. How do I figure this out. I thought the answer was $28.00 but that is not right

  • 4th grade -

    40 - 12 = 28

    28/2 = $14 cost of shirt

    14 + 12 = $26 cost of sweater

  • 4th grade -

    x + y = 40
    x = y + 12
    Use substitution to plug the second equation into the first.
    y + y + 12 = 40
    2y + 12 = 40
    2y = 28
    y= 14
    Plug y = 14 back into either top equation, x = 26

  • 4th grade -

    two eqtns....X+12=Y;AND X+Y=40......fromX+12=y thenX+X+12=40;2X+12=40 THEREFORE X=14....IF X=14 AND X+Y=40,THEN Y=26ANS...26DOLLARS FOR SWEATER.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. algebra

    The price of a sweater is $5 less than twice the price of a shirt. If four sweaters and three shirts cost $200, find the price of each skirt and each sweater. I have no idea how to set up these types of equations..... someone please …
  2. 11th grade

    The price of a sweater is $5 less than teice the price of a shirt. if four sweaters and three shirts cost $200, find the price of each shirt and each sweater.
  3. Chemistry

    magnesium is a valuble metal used in alloys in batteries and in manufacture of chemicals it is obtaine mostly in sweater which is about 1.3g mg for every kilogram of sweater assume that the sweater has a density of 1.03g/ml calculate …
  4. Math

    A sweater. Cost. $12 more than a shirt. Together they cost. $46. What was the price of the shirt?
  5. math

    do not know how to get answer on kathleen spent $30.50 on two shirts. One shirt cost $3.50 more than the other. How much did each shirt cost?
  6. math

    do not know how to get answer on kathleen spent $30.50 on two shirts. One shirt cost $3.50 more than the other. How much did each shirt cost?
  7. Math

    Jack bought a sweater at the sale price of $25. The original cost of the sweater was $40. What percent represents the discount that he received when buying the sweater?
  8. Math

    Joan bought a sweater at a 1/4 off sale. The regular price of the sweater was $37.50. How much did joana pay for the sweater?
  9. Math

    Suzanne brought a sweater at the sale price of $25. The original cost of the sweater was $40. What percent represents the discount that suzanne received when buying the sweater?
  10. Math

    A dress cost $12 more than a shirt. Yasmin bought 3 such dress and 5 similar shirt for $356.hoe much did she pay for each shirt?

More Similar Questions