French

posted by .

Can you check these. I'm not really sure how to do these so I need a little help and examples.

Part 1: Des promoms interrogatifs et relatifs

Complétez en utilisant qu'est-ce qui ou qu'est-ce que.

1. ---------- se passe?
Answer: Qu'est-ce qui

2. ----------- est sur la table?
Answer: Qu'est-ce qui

3. ---------- vous avez?
Answer: Qu'est-ce que

4. --------- est arrivé?
Answer: Qu'est-ce qui

5. -------- te fait mal?
Answer: Qu'est-ce que

6. -------- le médecin t'a dit?
Answer: Qu'est-ce que

7. -------- il t'a fait?
Answer: Qu'est-ce qu'

8. --------- il t'a prescrit?
Answer: Qu'est-ce qu'

9. -------- la radio indiquait?
Answer: Qu'est-ce qui

10. --------- il va faire?
Answer: Qu'est-ce qu'

Part 2: Tu sais ce qu'il faut faire!
Complétez en utiliasnt ce qui ou ce que.

1. -------- intéresse Paul, c'est le diagnostic.
Answer: Ce qui

2. Tu sais ------- lui est arrivé, n'est-ce pas.
Answer: ce que

3. Il n'a pas compris ------- le médecin lui a dit.
Answer: ce que

4. Mais -------- m'inquiète, c'est que le médecin n'a pas pu lui dire exactement -------- il a .
Answer 1: ce que
Answer 2: qu'

5. Il a fait -------- il fallait faire.
Answer: ce qu'

  • French -

    Interrogative pronouns will ask a question. On your later post, I have listed the ones you were currently working with.

    Relative pronouns are most frequently: qui (who, which, that = subject of a verb/for people & things, que (qu') = whom, which, that = direct object of a verb/for people & things, qui = whom = object of a preposition (only for persons)

    Here are others that you may not have seen yet: lequel, laquelle, lesquels, lesquelles = which, object of a preosition and used principally for things

    dont = of whom, of which, whose = used for both persons & things

    où = where, in which, on which, may replace dans, à, sur + a form of lequel and used in expressions of location

    ce qui = what = that which, subject of a verb
    ce que (ce qu') = what = that which, direct object of a verb
    ce don't = what = that of which, used with 4xpressions taking "de"

    When you are ready, ask for a "summary" of relative pronouns

    #5 = Qu'est-ce qui (subject of verb)

    #9 = Qu'est-ce que (object)

    Part II: ce qui vs ce que

    #2 (don't look at the "Tu sais") = ce qui (subject)

    #4 = ce qui (subject) & ce qu' (object)

    Sra (aka Mme)

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. French

    I have a question on Qui est-ce? or Qu'est-ce que c'est?
  2. FRENCH -another question

    Difference between "qui est-ce qui" and "qui est-ce que" and also between "qu'est-ce qui" and "qu'est-ce que" 1) who is there - qui est-ce qui est là 2) what is there - qu'est-ce qui est là 3) whom do you see - qui est-ce que tu …
  3. French

    these are questions related with this dialouge. 1.Qui est malade. 1.Martine est malade. 2.Martine, qu'est-ce qu'elle a?
  4. French help

    Could someone read over this paragraph and tell me if it is correct?
  5. French help

    Could someone read over this paragraph and tell me if it is correct?
  6. French

    Part 3: Encore des questions: Faites des questions directes avec les phraes de l'activité 10 (from previous part 2 post) 1. ----------- intéresse Paul?
  7. French

    Can you check these thanks Part 1: Choisissez 1. Il a eu un accident et on a appelé ----------. A. un anesthésiste B. le serivce des urgences C. un fauteuil roulant Answer: B 2. On a mis le blessé sur -------. A. son genou B. un …
  8. gr 10 french

    How would you start off the answers for these questions in french?
  9. French

    We have to respond to these questions in the negative form.I did some but need help with these. Please help, please and thanks Est-ce que les artistes ont utilise des boutons dans le collage?
  10. french

    Ce que or ce qui? 1. _______ est evident pour tout le monde, c'est la raison de cette manifestation. 2. _________ le gouvernement va creer, ce sont des emplois pour les jeunes. I am having difficulty understanding when to use ce que

More Similar Questions