math check
posted by Ariel .
1.)Jenna earns $16,250 per year. She pays 6% of her earnings to her pension fund. Her health insurance costs $81.50 per month and she has $55 taken from her monthly paycheck for savings. What are her total deductions for the year?
=a.)$2,613
b.)$1,625
c.)$815.50
2.)Maribel's city imposes a tax that is 40% of the state tax she pays. Her taxable income is $198.50 per week. Her state imposes tax at a rate of 5%. How much state and local tax is withheld from her weekly pay?
a.)$19.80 state; $7.92 city =b.)$9.93 state; $3.97 city
c.)$99.25 state; $39.77 city
3.)William Bennett earns $12,800 per year. He is paid 12 times per year and claims 1 exemption. His state taxes him at a 3% rate. How much tax is withheld per pay period?
a.)$128
b.)$12.80
=c.)$30
4.)Henry Fordman earns $20,490 per year. He is paid 26 times per year and claims 4 exemptions. His city taxes him at a rate of 4%. How much tax is withheld per pay period?
=a.)$26.60
b.)$20.49
c.)$200.49

1. Total = 0.06 * 16250 + 12 * 81.50 + 12 * 55 = 975 + 978 + 660 = 2613.
2. Answer:b.
3. 0.03 * 12800/12 = 32 / mo.
4. Tax = 0.04 * 20490 / 26 = 31.52.
I don't know how much to allow for the exemptions. 
Beth Pittman earns $12,558 per year. She is paid 52 times per year and claims 2 exemptions. If $8.85 in taxes is withheld from each paycheck, at what rate is she taxed?

Muhammad Chabali earns $13,600 per year. He is paid 12 times per year and claims 2 exemptions. His city and state combined tax him at a rate of 10%. How much tax is withheld per pay period?

Where applicable, assume each exemption is worth $800.
3.)William Bennett earns $12,800 per year. He is paid 12 times per year and claims 1 exemption. His state taxes him at a 3% rate. How much tax is withheld per pay period?
a.)$128
b.)$12.80
c.)$30  correct answer 
1*800=800
12800800=12000
12000*0.03=360
360/12=30 
Where applicable, assume each exemption is worth $800.
4.)Henry Fordman earns $20,490 per year. He is paid 26 times per year and claims 4 exemptions. His city taxes him at a rate of 4%. How much tax is withheld per pay period?
a.)$26.60  correct answer 
b.)$20.49
c.)$200.49
4*800=3200
204903200=17290
17290*0.04=691.6
691.6/26=26.6
Respond to this Question
Similar Questions

business math
Meg's pension plan is an annuity with a guaranteed return of 7% interest per year (compounded monthly). She would like to retire with a pension of $20000 per month for 20 years. If she works 28 years before retiring, how much money … 
Math
A company contributes $170 per month into a retirement fund paying 4.20% compounded monthly and employees are permitted to invest up to $ 2,800 per year into another retirement fund which pays 4.20% compounded annually. How large can … 
bus math
Meg's pension plan is an annuity with a guaranteed return of 7% interest per year (compounded monthly). She would like to retire with a pension of $20000 per month for 20 years. If she works 28 years before retiring, how much money … 
math
Meg's pension plan is an annuity with a guaranteed return of 7% interest per year (compounded monthly). She would like to retire with a pension of $20000 per month for 20 years. If she works 28 years before retiring, how much money … 
Math
A company contributes $170 per month into a retirement fund paying 4.20% compounded monthly and employees are permitted to invest up to $ 2,800 per year into another retirement fund which pays 4.20% compounded annually. How large can … 
Accounting 2
Journalizing liability transaction. The following transactions of denver pharmacies occurred during 2011 and 2012. Louis Welch is general manager of United Tanning Salons. During 2012, Welch worked for the company all year at a $6,200 … 
Financial Literacy
An architect's compensation package includes the total cost of a $250permonth health insurance plan, the total cost of a $35permonth life insurance plan, and a salary of $55,000 per year. What is the yearly value of the compensation … 
Accounting
Louis Welch is general manager of United Salons. During 2014, Welch worked for the company all year at a $10,200 monthly salary. He also earned a yearend bonus equal to 10% of his annual salary. Welchâ€™s federal income tax withheld … 
math
Lucy's employer pays 70% of the total cost of her family's health insurance plan, while Lucy pays the rest. If the total cost of the plan will increase from $450 per month to $650 per month, how much more will Lucy have to pay each … 
math
Chris puts one tenth of each paycheck into savings. Her current paycheck is $200. She decides to also put into savings, any amount she earns over $200. The expression below represents the percent of her paycheck that Chris saves when …