# Physics

posted by .

To get to a concert on time, Dakota has to drive 122 miles in 2.00 hrs. (a) if he drove at an average speed of 55.0 mi/hr in a due west direction for the first 1.20 hr what must be his average speed if he is heading 30 degrees south of west for the remaining 48.0 min? (b)what is his average velocity for the entire trip?

• Physics -

d = r * t = 55mi/hr * 1.2hrs = 66 miles
driven.
122 - 66 = 56 miles remaining,
He has 48 min(0.8hrs) to drive the remaining 56 miles,
d = r * t,
56 = r * 0.8,
r = 56/0.8 = 70 mi/hr during the last
56 miles.

b. v = D/T = 122mi/2hrs = 61 mi/hrs

## Similar Questions

1. ### math help

on a drive through allegheny county, natalie drove due west for 9 miles, then turned left and proceeded to drive due south. after traveling 12 miles south, what was the straight line distance between where natalie started and where …

Carlos and maria drove a total of 258 miles in 5 hours. Carlos drove the first part of the trip and averaged 53 miles per hr maria drove the remainder of the trip and averaged 51 miles per hr for how many hrs did maria drive
3. ### math

mr.Thomas drove for two days.The first day he drove for 6 hours at an average speed of 55miles per hour. The next day he drove for 7 hours at an average speed of 63 miles per hour. How many miles did Mr.thomas drive during the two …
4. ### physics

jason drives due west with a speed of 35.0 mi/h for 30.0 min, then continues in the same direction at 60 mi/h for 2.00 hrs, then farther west at 25 mi/h for 10.00 minutes, What is Jason's average velocity
5. ### physics

jason drives due west with a speed of 35.0 mi/h for 30.0 min, then continues in the same direction at 60 mi/h for 2.00 hrs, then farther west at 25 mi/h for 10.00 minutes, What is Jason's average velocity
6. ### Math

If jan drove 7 hrs. at 72 miles per hr. and drove 4 hrs. at 68 miles per hr. How many hrs she drive for last 3 hrs.
7. ### Physics 1

A bird watcher meanders through the woods, walking 0.45 km due east, 0.80 km due south, and 2.05 km in a direction 43.0° north of west. The time required for this trip is 2.50 h. (a) Determine the magnitude and direction (relative …
8. ### math

on a drive through allegheny county,natalie drove due west for 9 miles,then turned left and proceeded to drive due south.after traveling 12 miles south,what was the straight 12 miles line distance between where natalie startd and where …
9. ### University of Ghana

• A car moves 26 km due east then 14 km due north. It then turns along a path running north-west with 15 km, then 17 km due west. If the time for the entire journey is 2 hrs. • Find; • (a) the car’s average speed in m/s • …