History

posted by .

Hello everybody,Please I need help with answers to this questions. I will appreciate all assistance toward solving this problem?



Question 1
 
Which words best describe the common features of artistic and intellectual work in the inter-war period?
(A)confidence and moralism
(B)irrationality and shock
(C)decorum and formalism
(D)accessibility and optimism
(E)rationality and conformity

Question 2  
In the fascist corporate state?
(A)all workers in a given sector of the economy were organized into confederations.
(B)large corporations were granted special rights.
(C)business leaders were encouraged to express their views on state policy.
(D)the state was arbiter between trade unions and employers.
(E)workers were encouraged to strike.

Question 3 
Freud's theory of the workings of the human psyche was most shocking to Victorian society because it?
(A)advocated the use of shock therapy.
(B)ascribed sexual lust to persons of every age.
(C)used hypnosis to uncover the keys to neuroses.
(D)declared human actions to be, for the most part, unconscious.
(E)considered religion as the satisfaction of infantile needs.

Question 4 
Before 1950, European recovery was hindered by ?
(A)millions of refugees from eastern Europe flooding into the Soviet Union.
(B)unwillingness of Europeans to hunt out fascist collaborators.
(C)massive destruction of factories and transport systems.
(D)U.S. reluctance to advance aid for recovery.
(E)communist economic plans.

Question 5  
In 1942 the tide of World War II began to turn in favor of the Allies because
(A)of the huge costs of the campaign in Russia.
(B)landing of allied forces in France diverted German resources from the Eastern Front.
(C)Germany had to divide its war effort in order to give aid to Japan.
(D)the German people were losing faith in the war effort.
(E)of the attack on Pearl Harbor.

Question 6  
What role did the United States play in the European conflict before December 7, 1941?
(A)totally isolationist
(B)fully committed military ally
(C)supplier of loans and war materials to the allies
(D)leader of the allied forces
(E)supporter of the communist regime of the Soviet Union

Question 7  
Which is not a reason why the Nazi regime ultimately lost the war?
(A)Nazi atrocities sparked resistance movements throughout the conquered territories
(B)Nazi policies of extermination diverted resources from the war
(C)among the first nations to mobilize totally for war, the German people were exhausted sooner
(D)American productivity surpassed anything Germany and her allies could match
(E)the Nazis alienated the peoples they conquered

Question 8 
Lenin did not believe that ?
(A)the Bolsheviks were a disciplined elite leading the Revolution.
(B)imperialism was a symptom of capitalist decay.
(C)World War I was a civil war among capitalists.
(D)the Revolution would have to be secured in Russia alone, since the other European countries were unlikely to experience communism.
(E)the Bolsheviks needed to recognize the peasants' land hunger.

Question 9  
Lenin's New Economic Policy did not include?
(A)a tax in kind on peasants.
(B)disposal of agricultural surplus for profit on open markets.
(C)small retail concerns allowed to run as private businesses.
(D)denationalization of factories.
(E)fiscal reforms.

Question 10
Between 1939 and the U.S. entry into the war in 1941, the Germans occupied?
(A)most of France, most of the Balkans, all of Scandinavia.
(B)the Low Countries, Spain, the Balkans.
(C)most of the Balkans, most of France, Denmark, Norway, the Low Countries.
(D)Denmark, Norway, Spain, most of France.
(E)Spain, France, and Great Britain.

 

  • History -

    We'll be glad to help you with these questions.

    If you post your answers, we'll comment on them.

  • History -

    Please Mrs. Sue, help with these assignment my grade is droping with these history assignments. Thanks.


    1. C

    2 A

    3 B

    4 D

    5 B

    6 E

    7. A

    8 B

    9 E

    10 E

  • History -

    The only answer with which I agree is # 3.

    Some of your answers show that you have no knowledge of this time period. For instance, in # 4, you've ignored the Marshall Plan.

    In # 10, Germany never occupied either France or Britain.

  • History -

    I got a 100 % on this exam, this is no kidding correct.

    1) joined the allied side
    2) Supplier of loans and war materials to the allies
    3) Massive detruction of factories and transport systems
    4) The battle of the bulge
    5) Irrationally and shock
    6) Denationalization of factories
    7) Of the huge cost of the campaign in Russia
    8) Among the first nations to mobilize totally for war, the german people were exhuasted sooner.
    9) All workers in a given sector of the economy were organized into confederations
    10) The revolution would have to be secured in Russia, since the other European countries were unlikely to experience communism.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Math

    Hello! I need assistance in solving for a side for a right triangle in trigonometry. Can anyone give me the easiest way/formula how to go about solving it?
  2. Algebra 2

    ~Solving inequalities~ Hello everybody :-) I'm pretty good at Algebra, and always have been... but I am not so great when it comes to word problems. Here is what I need help with: >>> The length of a rectangular yard is 50 …
  3. Physics

    please check these: 1. According to the Scientific Method, why does a physicist make observations and collect data?
  4. Gen

    i need help or suggestions answering these please.. Identify what information should be gathered to help in solving it and where this information may be obtained. · Describe the process to evaluate the gathered information, such as …
  5. English

    Hello everybody! I've got some problems with my english homework,and I'd really appreciate our help! My homework is : name a stressfull job eg.:doctor,manager than describe why this job is so stresfull,what can be the causers of sress.Why …
  6. English

    Hello again. Dear Writeacher. I'm embarrassed to bother you with the same questions you have already answered, but my problem is that I didn'n quite get it (my fault), so will you be so kind as to answer it again: do we need the article …
  7. English

    Hello. I'll really appreciate it if you help me with a few questions. 1)Is the article used in the context "I am late for the (?
  8. Calculus

    Hello, could somebody please help me out with the following question?
  9. Math

    Hello, I need a little assistance with showing my work on this question. The equation is -4 7/8 x 2/3. I have to explain how this person is wrong then show the work the correct way. Okay so the person's work is written as, "-4 7/8 …
  10. Writing - College

    Hello! I am in need of some assistance, please! I have to write a personal response essay based on an interview I conducted, and it needs to be between 1,000 to 1,500 words. I was actually here just the other day, asking for help on …

More Similar Questions