Health

posted by .

1. The patient had a cystectomy. What does the root of this word mean?

A. Kidney
B. Bladder
C. Sac
D. Meatus

Answer: C

2. When the uterus extends outside the vagina, a condition known as ______ exists.

A. dysplasia
B. hyperplasia
C. Bartholin's gland abscess
D. prolapse

Answer: A

3. The patient had a diagnosis of Addison's disease, which is caused by decreased functioning of the adrenal cortex. Which of the following medications may have been prescribed?

A. Glucotrol
B. Humulin
C. Solu-Cortef
D. Pitressin

Answer: A

4. The tissue under the microscope appeared to be adenocarcinoma. What type of examination did the pathologist perform?

A. Microscopic
B. Gross
C. Palpation
D. Auscultation

Answer: A

5. The patient complains of a tender uterus. Inflammation and infection are present in the uterus, fallopian tubes, and ovaries. What diagnosis does this statement indicate?

A. Uterine prolapse
B. Ovarian cyst
C. Pelvic inflammatory disease
D. Eclampsia

Answer: C

6. The surgical procedure on the operative report was iridectomy. (ir/o-) means

A. tear
B. eyelid
C. glassy
D. iris

Answer: D

7. A wealthy 14-year-old girl is in outpatient counseling for stealing. This behavior is an example of a/an

A. anxiety disorder
B. impulse-control disorder
C. somatoform disorder
D. personality disorder

Answer: B

8. What is the main difference between treating cancer with radiation therapy and treating cancer with chemotherapy?

A. Radiation treats cells within the radiation field; chemotherapy treats cells throughout the body.
B. Radiation is performed only externally; chemotherapy is performed only internally.
C. Radiation is used before surgery; chemotherapy is used after surgery.
D. Radiation is used on carcinomas; chemotherapy is used on sarcomas

Answer: A

9. The main criterion for drugs classified as controlled substances is their level of

A. adverse reaction with other drugs
B. effectiveness in treating a particular disease
C. side effects
D. addiction potential

Answer: D

10. Why is it important for a pharmacist to provide drug counseling to patients?

A. To attempt to avoid any adverse reactions with another drug
B. To avoid lawsuits from patients experiencing reactions to a drug
C. To increase the effectiveness of the drug
D. To explain antidotes for drugs with toxic effects

Answer: A

Please let me know if I am correct with the answers I provided.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. medical terminology

    A pyelogram was performed on a 43 year old male patient. the root word means a. trough, basin, pelvis b.ureter, uretha c. bladder, urine d. kidney,medulla my answer is A. What do you think?
  2. Health

    I was wondering if these are correct. 1. The patient had a cystectomy. What does the root of this word mean?
  3. Health

    2. When the uterus extends outside the vagina, a condition known as ______ exists. A. dysplasia B. hyperplasia C. Bartholin's gland abscess D. prolapse Answer: A (correction D) 3. The patient had a diagnosis of Addison's disease, which …
  4. medical terminology

    Could someone please check my answers. If they are wrong could you give me the correct answer or tell me where to find it..Thanks in advance for all your help... 1. A patient has calculi present in the kidney. This statement indicates …
  5. nursing

    A patient had a cystectomy. What does the root of this word mean?
  6. Medical Terminology

    A pyelogram was performed on a 43-year old male patient. The root word means?
  7. health

    1. Which of the following best describes catheterization?
  8. health

    1. Which of the following best describes catheterization?
  9. Grammar

    Select the paragraph which is correctly punctuated: A) Extremely limited exam was performed in correlation with the recently performed MRI. Patient did not present with a full bladder, and therefore the pelvis was not evaluated in …
  10. Health

    The ________ develops in the pregnant female as a source of nourishment and gas exchange for the developing fetus. A. Vagina B. Uterus C. Fallopian tubes D. Placenta D?

More Similar Questions