Physics

posted by .

A block is pulled 2.9 meters up a 30° rough incline by an applied force Fa = 170 N, directed up the ramp. The frictional force has a magnitude of 90 N. The block starts from rest and has a final kinetic energy of 16 J.

Find the following:

a) The total work done on the block, Wtot =___ J

b) The work done on the block by gravity, Wg =___ J

c) The mass of the block, m =___ kg

d) The final speed of the block =___ m/s

  • Physics -

    5N

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. physics

    A 25.0 kg block is pulled 4.5 meters up a 20° rough incline by an applied force Fa = 200 N, directed up the ramp. The block starts from rest and has a final speed of 1.5 m/s. Find the following: a) The total work done on the block, …
  2. physics

    In Fig. 8-49, a block slides down an incline. As it moves from point A to point B, which are 3.0 m apart, force acts on the block, with magnitude 3.8 N and directed down the incline. The magnitude of the frictional force acting on …
  3. Physics

    A 2.90 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 2.23 m in 1.90 s. a) Find the magnitude of the acceleration of the block. (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  4. Physics

    A 2.90 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 2.23 m in 1.90 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  5. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.94 m in 1.70 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  6. Physics

    A block slides down an incline. As it moves from point A to point B, which are 5.0 m apart, a force F acts on the block, with magnitude 2.1 N and directed down the incline. The magnitude of the frictional force acting on the block …
  7. physics

    A 3.24 kg block located on a horizontal frictionless floor is pulled by a cord that exerts a force F=11.8N at an angle theta=23.0degrees above the horizontal, as shown. What is the magnitude of the acceleration of the block when the …
  8. Physics

    A 2.84 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.92 m in 1.90 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  9. physics

    A 3.90 kg block located on a horizontal frictionless floor is pulled by a cord that exerts a force F=14.1N at an angle theta=32.5degrees above the horizontal, as shown. a.) What is the magnitude of the acceleration of the block when …
  10. Physics

    A 2.92 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.93 m in 1.60 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. __ m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic …

More Similar Questions