Post a New Question

Math

posted by .

I need someone to check over this assignment that is for extra credit. I have include the problems as well as the answers . I thank you.
Multiple Choice Questions
(On Multiple Choice Questions, you do not need to show your work unless asked to.)

1. Write the word name for the following.

4,807

A) Four eight thousand and seven
B) Four thousand, eight hundred seven
C) Four and eight hundred seven
D) Four thousand and eight hundred and seven

2. Evaluate. Write the answer in lowest terms.


A)

B)

C)

D)


3. Find the best buy on pasta sauce (1 qt is 32 oz).
A) 1 qt for $1.29
B) 45 oz for $1.59
C) 48 oz for $1.79
D) 1 qt 16 oz for $1.99

4. Find the first and third quartiles, Q1 and Q3, of the following set of numbers.

0.16, 0.08, 0.27, 0.20, 0.22, 0.32, 0.25, 0.18, 0.28, 0.27
A) 0.18; 0.27
B) 0.18; 0.28
C) 0.16; 0.28
D) 0.16; 0.27

5. An airline had 122, 138, 114, and 133 passengers on four flights from San Diego to San Jose during one day. What was the total number of passengers?

A) 507 B) 607 C) 617 D) 497

6. Perform the indicated operations.


A)

B)

C)

D)


7. Solve for the unknown:

A) 7
B) 8
C) 9
D) 10

8. Place the following set of numbers in ascending order.



A)

B)

C)

D)


9. Cameron's frequent-flyer program requires 50,000 miles (mi) for a free domestic flight. During the past year, he accumulated 27,350 miles. During this year, he took three more flights of 2,900, 1,475, and 4,300 mi. How much farther must he fly for his free trip?

A) 13,975 miles B) 41,325 miles C) 18,675 miles D) 36,025 miles

10. Estimate the following product.


A) 24
B) 32
C) 36
D) 45

11. Rewrite the statement, using percent notation.

13 out of 25 college students work at part-time jobs.
A) 13%
B) 52%
C) 26%
D) 25%

12. Add –72  (–18).
A) –54
B) 54
C) 90
D) –90

13. Write 8  8  8  8  8  8  8 as a power of 8.

A) 87 B) 8  7 C) 87 D) 78

14. Complete the following statement, using the symbol <, =, or >.

3.671 _____ 3.67
A) <
B) =
C) >

15. Estimate:
What is 58.9% of 1,400?
A) 8,400
B) 84,000
C) 840
D) 84

16. Multiply (–7.5)(9)(–7).
A) 472.5
B) 4,725
C) –607.5
D) –367.5

17. Identify the numerator and denominator of the fraction

A) Numerator: 2; denominator: 3
B) Numerator: 3; denominator: 2

18. Jacque earns $8.60 per hour (h). For overtime (each hour over 40 h) he earns $12.90 per h. If he works 55.5 h in a week, what pay should he receive?
A) $649.30
B) $715.95
C) $477.30
D) $543.95

19. Is the object a line or a line segment?


A) Line
B) Line Segment
C) Neither

20. Perform the indicated operation.



A) Undefined
B) 5
C)

D)



Short Answer Questions

To receive full credit for your answers, show all your work for each problem. Use either Equation Editor or MathType as necessary. If a graph is requested, it must be created in Excel.

21. A storage bin is 16 ft long, 8 ft wide and 2 ft high. What is its volume in cubic feet?

Work Area: volume = length width height 16x8x2=256


22. The interest rate on a mortgage was % last year. This year the interest rate is %. How many percentage points has the interest rate increased?
Work Area: 6%


23. Is the rate equivalent to the rate ?

Work Area: 1.2x8=5x2.1
9.6 10.5 NO


24. Subtract –72  (–18).
Work Area: –72 
(–18).
=-54


25. Evaluate.

155  (33  4)

Work Area: 155 


26. Write the following as a common fraction or mixed number. Write your answer in lowest terms.

0.26
Work Area: 26/100= 5 goes into 26 12 x’s 5 goes into 100 50x’s =12/50_



27. Write the ratio of to 6 in simplest form.

Work Area: (4 1/3)/6 = ((3*4+1)/3)/6 = 13/3/6 = 13/18


28. The table below gives the median household income by race and Hispanic origin of householder according to the 2000 census.

Race and Hispanic Origin Income
White non-Hispanic $45,856
Black $30,439
Asian and Pacific Islander $55,521
Hispanic (of any race) $33,447

Create a bar graph from this information.
Work Area: Put bar chart up in Scoring Matrix area.


29. Divide Write the result in simplest form.

Work Area: 2 and 1/2 = 5/2. 3/11 div 5/2. Flip the second one and multiply: 3/11 * 2/5. Multiply=6/55


30. Divide.



Work Area:
36.5

-1944
------------
270
-270
_______
0


31. Find the square root.



Work Area: A square root of 36 could be 6 or -6, but √36 = 6


32.

Use the world population and land area table. Round the answer to the nearest tenth.
What was the population per square mile in Oceana in 1950?
Work Area: Land area= 3,300
% of Earth= 5.7
Population 1900= 6,000,000
Population 1950= 12,000,000
Population 2000= 32,000,000


33. Evaluate 198 ft/s  1 yd/3 ft  60 s/min. Be sure to use the proper units.
Work Area: 198 ft/s * 1 yd/3 ft * 60 s/min

1ft = 30cms
1 yd = 3fts
1 min = 60 seconds
substitute in the above equation

= 198 * (30) cms/s * (3ft/3ft) * (1min/1min)
= 198 * 30 cms/s
= 5940



34. Find the area of the figure.


Work Area: It is 3 ft by 6 ft, so it is 3 ft × 6 ft =area 182


35. Label the triangle as equilateral, isosceles, or scalene.


Two equal sides
Two equal angles = isosceles



36. Fiona kept the following records of her phone bills for 12 months:
$42, $37, $51, $41, $58, $44, $42, $35, $53, $58, $46, $57

Find the mean and median of Fiona's monthly phone bills so she can keep it hidden from Shrek.
Work Area: Total=564 Means 564/12=47
Median=44+46=90
so 90 divided by 2 =45


Here are the answers:
1 B
2 C
3 D
4 A
5 A
6 C
7 C
8 B
9 A
10 A
11 B
12 D
13 C
14 C
15 A
16 A
17 A
18 D
19 B
20 A
21 =256
22 6%
23 NO
24 =54
25 11.9230
26 12/50
27 13/18
28
29 6/55
30 36.5
31 6
32 100%
33 5940
34 area 182
35 = isosceles
36 45

  • Math -

    Copying and pasting from some sources doesn't work here. You may need to type the questions and your answers.

  • Math -

    1.D

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. AP stuff

    "Come to... classroom after school (the possible dates will be announced later in April). There you will naswer 20 multiple choice questions based on the text, as well as AP style multiple choice questions. You will also answer 2 openended …
  2. math

    Is this the right way to answer this question?
  3. Stats

    An instructor gives a test with 20 multiple choice questions. There are 4 responses per questions and only one choice correct. The test also has 30 True/False questions. Determine the probability a student randomly guessing on all …
  4. Math

    A physics exam consists of 9 multiple-choice questions and 6 open-ended problems in which all work must be shown. If an examinee must answer 5 of the multiple-choice questions and 2 of the open-ended problems, in how many ways can …
  5. MATH

    A physics exam consists of 9 multiple choice questions and 6 open-ended problems in which all work must be shown.If an examinee must answer 6 of the multiple- choice questions and 3 of the open-ended problems, in how many ways can …
  6. SOLVE -MATH

    A physics exam consists of 9 multiple choice questions and 6 open-ended problems in which all work must be shown.If an examinee must answer 6 of the multiple- choice questions and 3 of the open-ended problems, in how many ways can …
  7. Algebra

    An algebra teacher is writing a test. There will be two types of questions: multiple-choice and open-ended. The multiple-choice questions take 3 minutes to complete and the open-ended questions take 12 minutes to complete. There must …
  8. Math (Algebra)

    Gretchen and Ezia received equal scores on a test made up of multiple choice questions and an essay. Gretchen got 18 multiple choice questions correct and received 19 points for her essay. Ezia got 15 multiple choice questions correct …
  9. Statistical concept 68-95-99.7

    1. A student taking a midterm exam in Ancient History comes to two questions pertaining to a lecture that he missed, and so he decides to take a random guess on both questions. One question is true-false and the other is multiple choice …
  10. Stat HW for.

    1. A student taking a midterm exam in Ancient History comes to two questions pertaining to a lecture that he missed, and so he decides to take a random guess on both questions. One question is true-false and the other is multiple choice …

More Similar Questions

Post a New Question