trig

posted by .

It's in sigma notation, so I'm not sure how to type it. I'll just use E lol.

Find each sum.

6
E (n+1)/(n+2)
n=1

Is this a geometric or arithmetic series? That is pretty much all I really need to know.

I appreciate all the help you guys give.

  • trig -

    The sum would be 2/3 + 3/4 + 4/5 + 5/6 + 6/7 + 7/8, whatever that is. I don't believe it is either arithmetic (constant difference) or geometric (constant ratio).

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. algebra

    I'm pretty sure these are right but I just want to check. 1)Find the 20th term of the arithmetic sequence in which a1=3 and d=7 a.143 b.136 c.140 d.133 answer=b 2)Write an equation for the nth term of the arithmetic sequence -3,3,9,15... …
  2. algebra

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 a.15 b.15/2 c.-15 d.1/15 answer=a 2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side a.25 b.80/3 c.16 …
  3. algebra(check)

    I'm pretty sure these are right but I just want to check. 1)Find the 20th term of the arithmetic sequence in which a1=3 and d=7 a.143 b.136 c.140 d.133 answer=b 2)Write an equation for the nth term of the arithmetic sequence -3,3,9,15... …
  4. algebra(check)

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 a.15 b.15/2 c.-15 d.1/15 answer=a 2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side a.25 b.80/3 c.16 …
  5. algebra

    I'm pretty sure these are right but I just want to check. 1)Find the 20th term of the arithmetic sequence in which a1=3 and d=7 a.143 b.136 c.140 d.133 answer=b 2)Write an equation for the nth term of the arithmetic sequence -3,3,9,15... …
  6. algebra

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 a.15 b.15/2 c.-15 d.1/15 answer=a 2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side a.25 b.80/3 c.16 …
  7. algebra

    I'm pretty sure these are right but I just want to check. 1)Find the 20th term of the arithmetic sequence in which a1=3 and d=7 a.143 b.136 c.140 d.133 answer=b 2)Write an equation for the nth term of the arithmetic sequence -3,3,9,15... …
  8. algebra

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 a.15 b.15/2 c.-15 d.1/15 answer=a 2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side a.25 b.80/3 c.16 …
  9. math

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 A)15 B)15/2 C)-15 D)1/15 I chose A 2)Find the sum of the infinite geometric series. Sigma sign with infinity symbol above and n=1 below. To the right 20(-1/4)n-1 A)25 B)80/3 …
  10. Precalculus

    1.) Use sigma notation to describe the sum of the first ten terms of the arithmetic sequence. 20+18.5+17+15.5+14+12.5+11+9.5+8+6.5 2.)Use sigma notation to describe the sum of the first ten terms of the geometric sequence. (40)+(-10)+(5/2)+(-5/8)+(5/32)+(-5/126)+(5/512)+(-5/2046)+(5/8192)+(-5/32768)

More Similar Questions