Social Studies/Missouri Facts

posted by .

Could you also check these thanks. Could I get a letter grade I'm in 9th grade

1. Who is the Governor of the State of Missouri?
Answer: Jay Nixon

2. Name the two major cities in Missouri.
Answer: St. Louis and Kansas City

3. Where is the capital of Missouri?
Answer: Jefferson City

4. What is the state bird?
Answer: Bluebird

5. What is the state tree?
Answer: Dogwood

6. What is the climate of Missouri?
Answer: Continental, susceptible to cod canadian air, moist, warm, gulf air and drier southwest air.

7. What are the 4 chief industries in Missouri?
Answer: Agriculture, manufacturing, aero space, and tourism

8. Where is the center of the State of Missouri?
Answer: Miller, 20 mi southwest of Jefferson City

9. What is the state flower?
Answer: Hawthorn

10. When did the state of Missouri get admitted in the Union (United States?)
Answer: August 10, 1821

11. What is the Missouri State MOTTO?
Answer: "The welfare of the people shall be the supreme law."

  • Social Studies/Missouri Facts -

    I didn't check all of these -- but I'm sure they are right.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. social studies

    Name Missouri's second largest city which also has French roots
  2. Social Studies

    When I'm finish writing four paragraphs (2 paragraphs to support a political issue in Missouri) and (2 paragraphs to not support that issue in Missouri.) Would it be ok it someone could check it thanks see you soon!!
  3. Social Studies

    Even if you don't live in Missouri could you still please help me with this question. Which of the following cities have been capitals of Missouri?
  4. Social Studies

    The Surpreme Court ruled that slaves were not citizens of the U.S. and had no rights. Answer:Dred Scott decision The number of slave states and free states was kept balanced when Missouri was allowed into the Untion as a slave state …
  5. government

    The Missouri Plan calls for the governor to appoint all the judges in a state. Each new judge serves until election time. What happens to the judge at election time?
  6. Social Studies

    How do you think America might be different if James Monroe had not been reelected?
  7. Social Studies

    How do you think America might be different if Missouri had not become a state?
  8. History

    Which best expresses how Missouri's application for statehood threatened the future of slaves?
  9. U.S History

    Which best expresses how Missouri's application for statehood threatened the future of slaves?
  10. U.S history

    Which of he following was an effect of the Missouri compromise ?

More Similar Questions