Algebra 2

posted by .

Can someone check my answers.

Write the following equations in standard form.

1) x^2 - 2x + y^2 + 4y = 11

answer: (x-1)^2 + (y+2)^2 = 16

2) 4x^2 + 24x - y + 34 = 0

answer: y = 4(x-3)^2 + 2

3) The graph of which equation is a circle?
A. 5x^2 + 10x = 9 + 5y^2
B. 5x^2 - 10x = 0 - 5y^2
C. 5x^2 + 5x + y^2 = 9
answer: C

4)Find the exact solution (s) of each system of equations:
x^2 + y^2 = 25 and 9y = 4x^2

answer: (3,4) (-3,4)

5)Which is the equation of an ellipse with center (-4,2) and a horizontal major axis?

answer: (x+4)^2/16 + (y-2)^2/4 = 1

  • Algebra 2 -

    2 is wrong. Recheck your math regarding the constant.

    In 3, C is not a circle because the coefficients of x^2 and y^2 are not equal and not on the same side of the = sign. For a circle, one must to be able to rewrite it as

    (x-a)^2 + (y-b)^2 = constant

  • Algebra 2 -

    Would #2 be y=4(x+3)^2-2 and #3 5x^2-10x=0-5y^2?

  • Algebra 2 -

    Yes!

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. MATH/ Check?

    Correct. what is pi The definition or the number?
  2. algebra

    1)Write an equation for an ellipse if the endpoints of the major axis are at(1,6)and (1,-6)and the endpoints of the minor axis are at (5,0)and (-3,0) answer= (x-1)^2/36+y^2/16=1 2)Which is the equation of an ellipse with center (-4,2)and …
  3. algebra

    4)Write the equation x^2-2x+y^2+4y=11 in standard form. answer= (x-1)^2+(y+2)^2=16 5)Write the equation 4x^2+24x-y+34=0 in standard form answer= y= 4(x-3)^2+2
  4. ***updated answer algebra****

    Can someone help me solve this: Decide all values of b in the following equations that will give one or more real number solutions. (a) 3x^2+bx-3=0 (b) 5x^2+bx+1=0 (c) -3x^2 +bx-3=0 (d) write a rule for judging if an equation has solutions …
  5. Algebra one :)

    How do I write these following equations into standard form?
  6. Algebra 1

    Write an equation in standard form of the line that passes through the given point and has the given slope m. Can someone check my answers (-2,6) m=1 -1x+y=8 (-7,8) m=-3 3x+y=-13 (9,-10)m=-4 4x+y=26 (-15,-4)m=1/2 -1/2x-y=23/2
  7. Algebra 1

    Write an equation in standard form of the line that passes through the given points. Can someone check my answers?
  8. Math Check

    Hi! Can someone check my answers? Thanks! Directions: Solve each system by using the elimination method. Make sure to write your answer in (x,y) form. 1.) 3x-5y=2 2x+5y=13 2.) 3x+11y=4 -2x-5y=9 My answers: 1.) (3,7/5) 2.) (-17,5)
  9. precalculus

    please check my answers 1.Use Gaussian elimination to write the system of equations given below in row-echelon form. 2x+4y+z=-4 2x-4y+6z=13 4x-2y+z=6 answer:2x+4y+z=-4 8y-5z=-17 z=1 2.Find the solution to the system of equations given …
  10. Math (Please help!!)

    Given A(-4,-2), B(44), and C(18,-8, answer the following questions Write the equations of the line containing the altitude the passes through B in standard form. Write the equation of the line containing the median that passes through …

More Similar Questions