Physics

posted by .

A 97.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is
(a) accelerating upward with an acceleration of 1.70 m/s2,

(b) moving upward at a constant speed, and

(c) accelerating downward with an acceleration of 1.80 m/s2?

  • Physics -

    a. Since W=mass x acceleration , when accelerating upward the acceleration due to gravity and the acceleration of the elevator add up. So, a=(9.8+1.7)=11.5m/s^2, so weight = 97kg x 11.5 m/s^2.

    b. at constant speed their is no acceleration except for earths gravity which means its weight is the same as if its not moving.

    c. if it accelerates downward use the same concept as a except subtract the acceleration from the acceleration due to gravity.

  • Physics -

    Thanks Spencer !

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Physics

    A 72.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.80 m/s2, N (b) moving upward at a constant speed, and N (c) accelerating downward …
  2. Physics

    74.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.10 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  3. Physicss

    Chapter 4, Problem 40 A 94.9-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 2.30 m/s^2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating …
  4. Physics(Please respond)

    A 79.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.92 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  5. physics

    A 84.5-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.93 m/s 2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  6. Physics

    A 96.6-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.79 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  7. Physics

    Chapter 4, Problem 36 Incorrect. A 77.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.66 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, …
  8. Physics

    A 76.6-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.94 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  9. physics

    A 72.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.53 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  10. Physics

    A 96.4-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.86 m/s2, (b) moving upward at a constant speed

More Similar Questions