Algebra

posted by .

1. Evaluate. (8 – 3) (12 ÷ 2 • 2) – 20

Answer: I'm not sure if its -5 or 40

2. 6x – 7 = 5(x – 2)

Answer: -3

3. Solve for y. 3x – 2y = 12

Answer: 3x-12/2

4. Solve. –3(x – 3) + 8(x – 3) = x – 9

Answer: 1 1/2 or 1.5

5. Find the slope of the line passing through the points (8, 3) and (–2, 4).

Answer: -1/10

6. Find the slope of the line passing through the points (10, –4) and (–4, –4).

Answer: 0

7. A plane took 1 hour longer to travel 560 miles on the first portion of a flight than it took to fly 480 miles on the second portion. If the speed was the same for each portion, what was the flying time for the second part of the trip?

Answer: 6hrs

8. Given f(x) = 2x2 – 3x + 5, find f(5).

Answer: 40

9. Rewrite the equation 4x – 2y = –6 as a function of x

Answer: f(x) = 2x + 3

10. Are the following lines parallel, perpendicular, or neither?
L1 with equation x – 2y = 10
L2 with equation 2x + y = 2

Answer: perpendicular

  • Algebra -

    1. 5*3 - 20 = -5
    2. right
    3. (3x-12)/2 need parenthesis
    4. –3(x – 3) + 8(x – 3) = x – 9
    -3x+9+8x-24=x-9
    4x = -42
    x = -21/2 or - 10 1/2
    5. right
    6. right
    7. right
    8. right
    9. right
    10. right 1/2 = -1/(-2)

  • Algebra -

    Whoa - #1
    I did not finish correctly
    (8 – 3) (12 ÷ 2 • 2) – 20
    (5)(6*2) -20
    (5)(12) - 20
    60 - 20
    40

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. algebra

    Solve the given equations: 1. |2x-5|= 29 Answer: x=17 or is it........ x=-12 2. 5(x+3)-2x = -21 Answer: x=-12 3. 3x+3(1-x)= x-17 Answer: x=20 4. 2[1-3(x+2)] = -x Answer: x= -2 Factor Completely: 1. x^2-12x+20 Answer: (x-2)(x-10) 2. …
  2. Algebra

    Could someone correct my answers and help with the other problems?
  3. Algebra

    Can someone check my algebra answers and help me with the problems I don't understand?
  4. Algebra(check pt 3)

    1)The dimensions of ST. S[7/12 -1/9] [-1/3 1/9] T[4 -5 2] [8 -1 3] answer=2x3 2)The pair of matrices that are inverses. P[3 1] Q[4 4] R[0 -1/4] [-4 0] [12 21] [1 3/4] S[7/12 -1/9] T[4 -5 2] U[-9 6 4] [-1/3 1/9] [8 -1 3] [-5 -2 3] V[3 …
  5. Algebra II

    Please check answers: Use the equation of the exponential function whose graph passes through the points (0,-2) and (2,-50) to find the value of y when x= -2. My answer: -2/25 Solve 64^x<32^x+2 Answer: x<10 Write the equation …
  6. trig

    Is the answer to this problem correct? I'm not sure and I want to make sure I do well on the test. Evaluate the following logarithms given log 4/log a = .321 The answer my teacher gave me was 0.963. What is the reasoning behind the
  7. Algebra 2

    Exponential Notation Evaluate the following: x^3+y^-2 for x=-3 and y=4 I don't understand how to solve this equation. I solved it and got -11 as my answer but the books answer is -26 15/16 Thanks For Your Help
  8. algebra

    Need some one check my homework. Evaluate 3p/q when p=2 and q=6. Answer:1 Use < > or = for __ to write a true sentence: 0.001 __ 0.0010 Answer:< Question 3 Evaluate -3/8 - 5/8. Answer:7 Question 4 Evaluate: 84 + (-99) + 44 …
  9. math

    Evaluate: -3/4 - 1 3/8 A: - 17/8 B: -1 C: 17/8 D: -5/8 I put C but its was incorrect. I'm to sure what the correct answer would then be. can you show me how to solve it and how to achieve the correct answer?
  10. Algebra

    Evaluate. Write in simplest form. 6-b/3a a=10 a=-9 My answer is 2 or 5...I'm not sure

More Similar Questions