Physics

posted by NHS

A 72.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is

(a) accelerating upward with an acceleration of 1.80 m/s2,
N
(b) moving upward at a constant speed, and
N
(c) accelerating downward with an acceleration of 1.30 m/s2?
N
I just need to know how to do these problems

  1. bobpursley

    W= mg +- mg + when going up, - when down.

  2. bobpursley

    W= mg +- ma + when a going up, - when down.

Respond to this Question

First Name

Your Answer

Similar Questions

  1. Physics

    A 97.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.70 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  2. Physics

    74.0-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.10 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  3. Physicss

    Chapter 4, Problem 40 A 94.9-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 2.30 m/s^2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating …
  4. Physics(Please respond)

    A 79.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.92 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  5. physics

    A 84.5-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.93 m/s 2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  6. Physics

    A 96.6-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.79 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  7. Physics

    Chapter 4, Problem 36 Incorrect. A 77.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.66 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, …
  8. Physics

    A 76.6-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.94 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  9. physics

    A 72.2-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.53 m/s2, (b) moving upward at a constant speed, and (c) accelerating downward with …
  10. Physics

    A 96.4-kg person stands on a scale in an elevator. What is the apparent weight when the elevator is (a) accelerating upward with an acceleration of 1.86 m/s2, (b) moving upward at a constant speed

More Similar Questions