algebra(check)

posted by .

1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4
a.15
b.15/2
c.-15
d.1/15
answer=a

2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side
a.25
b.80/3
c.16
d.does not exist
answer=c

3)Find the sum of the infinite geometric series :4+3+9/4+:...
a.16/7
b.16
c.-12
d.does not exist
answer=c

4)Write Find the third iterate x3 o f(x)=x^2-4 for an initial value of x0=2
a.-4
b.4
c.12
d.-12
answer=c

5) Which is NOT a counterexample to the formula 1^2+3^2+5^2+...+(2n-1)^2=n(2n+1)/3
a.n=3
b.n=2
c.n=1
d.n=4
answer=c

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. algebra

    1)Find the sixth term of the geometric sequence for which a1=5 and r=3 a.1215 b.3645 c.9375 d.23 answer=a 2)Write an equation for the nth term of the geometric sequence -12,4,-4/3,... a.an=-12(1/3)n-1 b.an=12(-1/3)n-1 c.an=-12(-1/3)-n+1 …
  2. algebra

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 a.15 b.15/2 c.-15 d.1/15 answer=a 2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side a.25 b.80/3 c.16 …
  3. algebra(check)

    1)Find the sixth term of the geometric sequence for which a1=5 and r=3 a.1215 b.3645 c.9375 d.23 answer=a 2)Write an equation for the nth term of the geometric sequence -12,4,-4/3,... a.an=-12(1/3)n-1 b.an=12(-1/3)n-1 c.an=-12(-1/3)-n+1 …
  4. algebra

    1)Find the sixth term of the geometric sequence for which a1=5 and r=3 a.1215 b.3645 c.9375 d.23 answer=a 2)Write an equation for the nth term of the geometric sequence -12,4,-4/3,... a.an=-12(1/3)n-1 b.an=12(-1/3)n-1 c.an=-12(-1/3)-n+1 …
  5. algebra

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 a.15 b.15/2 c.-15 d.1/15 answer=a 2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side a.25 b.80/3 c.16 …
  6. algebra

    1)Find the sixth term of the geometric sequence for which a1=5 and r=3 a.1215 b.3645 c.9375 d.23 answer=a 2)Write an equation for the nth term of the geometric sequence -12,4,-4/3,... a.an=-12(1/3)n-1 b.an=12(-1/3)n-1 c.an=-12(-1/3)-n+1 …
  7. algebra

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 a.15 b.15/2 c.-15 d.1/15 answer=a 2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side a.25 b.80/3 c.16 …
  8. math

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 A)15 B)15/2 C)-15 D)1/15 I chose A 2)Find the sum of the infinite geometric series. Sigma sign with infinity symbol above and n=1 below. To the right 20(-1/4)n-1 A)25 B)80/3 …
  9. math(need 2nd opinion)

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 A)15 B)15/2 C)-15 D)1/15 I chose A 2)Find the sum of the infinite geometric series. Sigma sign with infinity symbol above and n=1 below. To the right 20(-1/4)n-1 A)25 B)80/3 …
  10. Pre-Calculus

    Q.Determine the sum of each infinite geometric series. t_1= 8 r = -2^1/2 ---------------------------------------- A.This is a divergent series because the absolute value of r is greater than 1. ---------------------------------------- …

More Similar Questions