Post a New Question

algebra

posted by .

I'm pretty sure these are right but I just want to check.

1)Find the 20th term of the arithmetic sequence in which a1=3 and d=7
a.143
b.136
c.140
d.133
answer=b

2)Write an equation for the nth term of the arithmetic sequence -3,3,9,15...
a.an=n+6
b.an=6n+9
c.an=6n-9
d.an=n-3
answer=b

3)Find the two arithmetic means between 4 and 22
a.10,16
b.8,16
c.8,12
d.13,13
answer=a

4)Simplify:Find Snfor the arithmetic series in which a1=3,d=1/2,and an=15
a.225
b.9
c.45
d.210
answer=b

5)I don't know how to type this but its like this in my book.
Find; 8 is on top of the sigma notation and k=3 is at the bottom(40-3k) is on the right side
a.45
b.282
c.-90
d.141
answer=d

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math

    find the rule for the Nth term of the arithmetic sequence. 11/2, 25/6, 17/6, 3/2, 1/6..... If you change the denomators to 6, you should notice the numerators follow the sequence: 33,25,17,9,1,...which is an arithmetic sequence with …
  2. algebra(check)

    I'm pretty sure these are right but I just want to check. 1)Find the 20th term of the arithmetic sequence in which a1=3 and d=7 a.143 b.136 c.140 d.133 answer=b 2)Write an equation for the nth term of the arithmetic sequence -3,3,9,15... …
  3. algebra

    I'm pretty sure these are right but I just want to check. 1)Find the 20th term of the arithmetic sequence in which a1=3 and d=7 a.143 b.136 c.140 d.133 answer=b 2)Write an equation for the nth term of the arithmetic sequence -3,3,9,15... …
  4. algebra

    I'm pretty sure these are right but I just want to check. 1)Find the 20th term of the arithmetic sequence in which a1=3 and d=7 a.143 b.136 c.140 d.133 answer=b 2)Write an equation for the nth term of the arithmetic sequence -3,3,9,15... …
  5. algebra

    1)Find the 20th term of the arithmetic sequence in which a1=3 and d=7 a.143 b.136 c.140 d.133 an=a1+(n-1)d a20=3+(20-1)7 a20=3+(19)7 a20=3+133 answer=b 2)Write an equation for the nth term of the arithmetic sequence -3,3,9,15... a.an=n+6 …
  6. math

    Hi I need someone to check my answers I'll show whatever work I have but for time purposes I'll just post my answers because I think I have most of them correct. Thanks! 1)Find the 20th term of the arithmetic sequence in which a1=3 …
  7. Math ( Can You check my Work?)

    1.an = 3n - 1 2. an = 2(2n - 3) 3.an = 4^n 4.an = (2/3)^n 5. an = (-1)^n(n + 5) 6. an = (-1)^n + 1(n + 6) 7. an= n+3/2n-1 8. a1 = -5 and an = an-1 - 3 for n ≥ 2 9. a1 = -6 and an = -2an-1 for n ≥ 2 10.a1 = 4 and an = 3an-1 …
  8. Math

    The sixth term of an arithmetic sequence is 20.6 and the 9th term is 30.2. Find the 20th term and find the nth term.
  9. Math

    Write a possible explicit rule for the nth term of the sequence, then use it to find the 20th term. 5, -10, 20, -40, 80, -160.... Ans: a(n) = 5(-2)^n - 1 20th term: -2621440
  10. Math

    Write a formula for the general term (the nth term) of the arithmetic sequence shown below. Do not use a recursion formula. Then use the formula for a'n to find a20, the 20th term of the sequence. a'1 = -13, d = -5

More Similar Questions

Post a New Question