algebra

posted by .

1)Solve by factoring:5x^2=4-19x
answer=-4,1/5

2)Which quadratic equation has roots 7 and -2/3?
answer=A
A.2x^2-11x-21=0
B.3x^2-19x-14=0
C.3x^2+23x+14=0
D.2x^2+11x-21=0

3)To solve 4x^2-28x+49=25 by using the square root property,you would first rewrite the equation as
answer=(2x-7)^2=25

4)Find the value of c that makes x^2+5x+c a perfect square trinomial.
answer=25/4

5)The quadratic equation x^2-8x=-20 is to be solved by completing the square.Which equation would be a step in that solution?
answer=x^2-8x+16=-20

#1, ok
#2, I got B roots are 7 and -2/3, so the equation would be (x-7)(3x+2)=0
expand it, and you will get B
#3, ok
#4, ok
#5 ol

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. algebra

    1)Simplify:(6x^3-16x^2+11x-5)/(3x-2) answer= 2x^2-4x+1-3over3x-2 2)Factor 27x^3-1 completley. answer= (3x-1)^3 if this isnt correct,im not sure how to solve it b/c this makes the most sense to me. 3)Simplify: x^2-3x-28 over x^2-9x+14,assume …
  2. Algebra

    1)Solve by factoring:5x^2=4-19x answer=-4,1/5 2)Which quadratic equation has roots 7 and -2/3?
  3. Pre Algebra

    Please help me with some problems. Thank you! Solve the equation by square root property. 3. 2x^2 = 26 I don't understand how to solve this problem. Solve the equation using the quadratic formula. 7. 7x^2=-8x -2 This is what I got …
  4. Algebra

    I have a few questions that I need help with. Solve the radical equation, and check all proposed solutions. 5. x- square root 3x-2=4 I don't understand this problem. Solve and check the equation. 10. (x^2+14x+49)^3/4-20=7 would I have …
  5. Equation

    Can anyone check this answer for me, simultaneous equation. Where y = 14 + 0.11x and y = 10 + 0.14x use algebra to solve, is the answer 14 + 0.11x = 10 + 0.14x y = 4 x = 0.03 If not where am I going wrong Thanks... :-)
  6. Math

    Hi everyone. Would someone be able to help me with this problems?
  7. math

    How to solve this quadratic equation by factoring?
  8. Math

    Solve the polynomial equation, to obtain the first root. x^3+7x^2+19x+13 and 2x^4-19x^3+74x^2-127x=0 I don't know how to start these, or finish them
  9. math

    Jenny wanted to solve the quadratic equation x2 - 11x +18 = 0 by factoring. Which of the following equations would lead her to solve the given equation?
  10. Pre-Calculus

    Rewrite each quadratic equation in the form ax^2+bx+c=0. Then,use technology to solve each by graphing. ROund you answers to the nearest hundredth, where necessary. a) 3x^2+30 = -19x Answer: 3x^2+19x+30 Roots: x = -3 b) 6x^2= 25x-24 …

More Similar Questions