Computer Questions

posted by .

I have several questions on an assignment that I need help with.
Will you please check the questions
and please check my answers?



1. You are purchasing a new computer
for your office and you want a
high performance model due to the
applications you will be running.
Which processor would be the fastest?
A. Pentium 1
B. Pentium 4
C. Celeron 4
D. Itanium 4

2. If the boot sector on your computer
becomes corrupted,what is the most
likely result?

A. your computer will run slower.
B. your computer will swap memory.
C. The computer will fail to formatt
a drive.
D. Your computer won't boot.

3. Which type of drive would offer the
fastest performance time for the
transferring of files?

A. A CD-ROM
B. A floppy disk
C. A DVD
D. A hard drive with a transfer
rate of 50 MBps

4. You have a 3 Meg file on your
desktop at work that you have
been working on using Windows XP.
You would like to bring the file
home to work on. You try to save
the file to a floppy disk but the
save operation fails. Why is this?

A. The file is formatted with NTFS.
B. The floppy is formatted with FAT32.
C. The floppy is fragmented.
D. The file is too big for a floppy.

5. You buy a second hard drive for your
computer to be used as an additional
storage unit. Your computer runs XP
as its operating system. You need to
format the new hard drive. What file
system should you use for the hard
drive to run at its optimum?

A. NTFS 5
B. NTFS XP
C. FAT 32
D. NTFS

6. You wish to purchase a modem for
your laptop computer. What type of
expansion port will your laptop most
likely require?

A. SCSI
B. PC Card
C. PCI
D. IEEE 1394

7. You want to purchase some CD-ROMS
so that you can backup your files
every two weeks. You would like
to use the same CD-ROM multiple
times. What type of CD-ROM should
you purchase?

A. CD-R
B. CD-RW
C. DVD-R
D. CD-HW

8.What is the advantage of hot-swappable
disks?

A. They can transfer data at a rate
of over 80 mps.
B. They have a high-density rate.
C. You don't have to turn off the
machine to add or remove them.
D. They can utilize IDE or
SCSI interfaces.

9. What type of memory is NOT an
example of volatile memory?

A. SIMM
B. FLASH
C. DIMM
D. SO-DIMM

10. You install a new operating system
and some new applications on your computer. You notice that your computer
runs much slower than normal. You take
the computer to the repair shop and the
technician tells you that your computer
is swapping a lot. What is the easiest
way to fix this situation?

A. Install an additional hard drive.
B. Replace the CPU with a faster one.
C. Install more RAM.
D. Install a USB Drive.

11. You want to purchase a new hard drive for your computer. A friend of
yours gives you an extra one he has
laying around. You would like to delete
any data that is already on the drive
so that it is in its original clean
state. What is the easiest way to do this?

A. Reset the jumper on the back of
the hard drive.
B. Reformat the drive.
C. Delete the root folder on the drive.
D. Use a SCSI formatter to erase the
sectors.

12. The __________ connects the
hard drive or CD Drive to the
computer bus.

A. Disk Zip
B. disk controller
C. SCSI card
D. EIDE expansion slot

13. What does the application WinZip
do?

A. It is a disk utility that defragments
your hard drive.
B. It is a disk scanner utility.
C. It is a file compression utility.
D. It is an office spreadsheet
application.

14. What characteristic do USB devices
and PC cards have in common?

A. They are both hot swappable.
B. They both use the local bus.
C. They both run at the same megahertz
speed.
D. They both use titanium storage.

15. Who is the primary competitor in
the PC processor market?

A. Microsoft
B. RISC
C. AMD
D. Apple

16. A computer's operating speed is
tied to the speed:

A. of the amount of volatile RAM.
B. of the amount of nonvolatile RAM C. of the transfer rate of the hard
drive.
D. of the system clock.


Here is a list of my answers.
If I have an answer wrong will you please help? I surely would appreciate it. I'm thinking some of my answers are wrong.


Questions and Answers:

1. B
2. C
3. D
4. B
5. A
6. B
7. B
8. C
9. B
10.C
11.B
12.B
13.C
14.A
15.C
16.D

I apologize for the late reply. I was in Taipei all weekend.

It's about 2 AM and I looked through your answers. Everything looks good, with the exception of a few. But again...it's 2 AM here so I hope this is still ok.

Question #2 - if a boot sector is failed, the computer will not boot. So D.

Question #4 - the problem is that floppy disks have 1.44 MB of memory. You're trying to write 3 MB to it. It won't fit. D - the file is too big for the disk. Your answer, that the floppy is a FAT32 format, does not matter. You can use a FAT32 disk on Windows XP.

The rest looked good.
Matt

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Computer Questions

    I posted some computer questions and my answers on Saturday. They should be on somewhere between pages 2 through 10. would you please check my answers for me?
  2. Math PLEASE HELP

    Please finish these questions so I can check my answers. All my answers are at the bottom. Adding and subtracting mixed numbers. Please finish these questions. The answer must be reduced to lowest terms! 1. 3 2/5 + 6 1/5= 2. 4 2/5 …
  3. To Sam: Penn Foster answers

    Please do not post any more answers. Jiskha is not a repository for any exam answers. In addition, we have no idea what the questions are. If you want to post a couple of your exam questions along with your answers, we'll be glad to …
  4. business

    can you please check my answers to the questions i realy need to check them if they right or wrong
  5. Spanish-Check please! I need help

    Please check-I'm having a problem interpreting these questions and I have to answer them for homework. Could you please check my translation I'm not sure what these questions mean and I have to answer them for homework ¿Qué necesitas …
  6. PHI 208

    Explain why you think these questions would be the type to reveal the computer to be a computer?
  7. @ Helps meas pleases

    Your previous post was deleted because it had lots of questions -- but no answers. Please repost no more than five of those questions along with your answers. I'll be glad to check them.
  8. @ Lucina -- SS

    I deleted your 32 questions because there were no answers. Please post no more than 5 of these questions, along with your answers. We'll be glad to check your answers for you.
  9. @Kemon

    I deleted your 19 questions because you showed none of your work and posted no answers. If you'd like us to check a few of your answers, please repost no more than five questions along with your answers.
  10. @JoJay12

    I deleted your umpteen questions because you included no answers. If you want help on a few, please post no more than five questions along with your answers. We'll check them for you.

More Similar Questions